Ταινιοθήκη της Ελλάδας: εορταστικό πρόγραμμα εώς 10 Ιανουαρίου

Ταινιοθήκη της Ελλάδας: εορταστικό πρόγραμμα εώς 10 Ιανουαρίου

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδας τις επιτυχημένες διαδικτυακές προβολές ταινιών. Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου η Ταινιοθήκη παρουσιάζει online δύο αφιερώματα που αξίζει να παρακολουθήσετε τις γιορτινές μέρες.

Με εισιτήριο 3 ευρώ, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δύο αφιερώματα:

Α) Επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας: τους Απάχηδες των Αθηνών (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις Περιπέτειες του Βιλλάρ. Και οι δύο αυτές ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς geo-blocking.

Β) Σινεφίλ επιλογές από το σύγχρονο κινηματογράφο: έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με την Weird Wave. Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας από το 1978 έως το 2017, που ξεχωρίζουν θεματικά και αισθητικά, μας έρχονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Κάνες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Λοκάρνο) και κάποιες έχουν σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους όπως όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Είναι οι εξής: Ποίηση χωρίς τέλος (Endless Poetry) του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι (Γαλλία-Χιλή), Λουλούδια (Loreak) των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα (Ισπανία), Ζάμα (Zama) της Λουκρέσια Μαρτέλ (Αργεντινή), Επίσημη Ιστορία (The Official Story) του Λουίς Πουέντζο (Αργεντινή), Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι (The Happiest Day in the Life of Olli Maki) του Γιούχο Κουοσμάνεν (Φινλανδία) και η κλασική ταινία Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Γερμανία).

Το εορταστικό πρόγραμμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

 

Πηγή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα, δείτε εδώ.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ