Τα ναρκωτικά και οι gangsters του Ridley Scott, απόψε στην TV (trailer)

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Aπόψε, Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 01:00 (μετά τα μεσάνυχτα) & Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 00:30 (μετά τα μεσάνυχτα), στον Ant1.

Υπόθεση: Ο Φρανκ Λόυκας μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.
Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα.

«Bad or Beautiful»: η ταινία που ξεσκεπάζει την κληρονομιά που άφησε ο Helmut Newton

Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.
Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους.

Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος.
Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Δείτε το trailer:

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και στην Ταϊλάνδη.

Η ταινία συνολικά προτάθηκε για 21 βραβεία, μεταξύ των οποίων και για 2 Όσκαρ (Καλύτερης Καλλιτεχνικής σκηνοθεσίας και Β΄ Γυναικείου ρόλου)

Στα ταμεία παγκοσμίως η ταινία συγκέντρωσε 266,5 εκατομμύρια δολάρια, με προϋπολογισμό 100.000.000 δολάρια.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Ηθοποιοί: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ Λεβίν

Σενάριο: Στηβ Ζαιλάιαν Μαρκ Τζέικομπσον

Πρόγραμμα τηλεόρασης: Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 01:00 (μετά τα μεσάνυχτα) + Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 00:30 (μετά τα μεσάνυχτα), στον Ant1

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα, δείτε εδώ.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ