Η Νέα Σειρά της Έρτ

Τα Καλύτερα Χρόνια της Ελληνικής Τηλεόρασης

Η Νέα σειρά της ΕΡΤ «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» ξυπνά, επιτέλους, τον ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Θυμίζει χρυσή εποχή της τηλεόρασης η νέα οικογενειακή σειρά της ΕΡΤ. Μια σειρά εποχής που διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 60᾿. Τα δύο πρώτα επεισόδια μας εξέπληξαν παραπάνω από θετικά. Η σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα θυμίζει πιο πολύ προσεγμένο κινηματογραφικό εγχείρημα σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ. Θυμίζει τα χρώματα και τις υφές της εποχής με την ποιότητα που επιτρέπει η σημερινή τεχνολογία.

Το Καστ της Σειράς
Το Καστ της Σειράς

Όσο για το σενάριο του Νίκου Απειρανθίτη και της Κατερίνας Μπέη βρήκε ζωή και σώμα ιδανικά χάρη στον Ηλία Μελέτη, την Κατερίνα Παπουτσάκη, το λοιπό καστ και την απολύτως άμεση αφήγηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Μέσα από ένα story καθημερινό, ζωντανό και ενίοτε αστείο, πραγματεύεται ανώδυνα την επιρροή της πολιτικής κατάστασης την περίοδο της δικτατορίας στην ζωή ανθρώπων σαν εμένα κι εσάς.
Μια περίοδος που, όπως και η σημερινή, είναι φαινομενικά ήρεμη, σταθερή και, εν αντιθέσει με το σήμερα, σχεδόν οικονομικά εύφορη, αλλά γεμάτη υπόγεια λάβα έτοιμη να καλύψει τα πάντα με το παραμικρό «παραστράτημα».

Έτσι εμμέσως επίκαιρα η νέα αυτή σειρά εποχής μας κάνει να αναπολούμε εποχές που δεν ζήσαμε και συνάμα να ευχαριστούμε την τύχη μας που γεννηθήκαμε λίγο πιο μετά.

Τηλεόραση Για Πρώτη Φορά
Τηλεόραση Για Πρώτη Φορά

Όλα τα επεισόδια της σειράς «Τα Καλύτερα μας Χρόνια», μετά τη μετάδοσή της από την ΕΡΤ1 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 22:00, στις 23:00, θα είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

«Τα Καλύτερα μας Χρόνια», λοιπόν, εκτός από νοσταλγικά συναισθήματα για την εποχή που διαδραματίζεται μας προκαλούν νοσταλγία και για μια εποχή πολύ πιο πρόσφατη. Νοσταλγία για εκείνα τα χρόνια που περιμέναμε να έρθει η επόμενη Πέμπτη για να δούμε το επόμενο επεισόδιο. Που περιμέναμε το διάλειμμα για διαφημίσεις για να πάρουμε κάτι απ’ το ψυγείο χωρίς να χάσουμε δευτερόλεπτο από την αγαπημένη μας σειρά. Η Ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία ίσως να έχει κι άλλα χρόνια ζωής…

Το κείμενο γράφτηκε από την: Άρτεμις Στυλιανού (Lavart) 

Πήγες Φωτογραφιών: 1,2,3

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ