squid game

Squid game: Ανάλυση – Γιατί η σειρά είναι απαγορευτική για παιδιά

Η Χριστίνα Μπογιατζή, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος, λογοπαθολόγος και Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους η παρακολούθηση της δημοφιλούς σειράς Squid Game είναι απαγορευτική για άτομα έως 18 ετών:

1.  Η βία είναι αποκρουστική. Τα παιδιά ίσως να βλέπουν εφιάλτες.
2. Συγχέονται επίτηδες η ευφάνταστη παιδικότητα με το θάνατο, τα παιδιά θα νομίζουν πως αυτά μοιάζουν ακίνδυνα.
3. Παρουσιάζονται παιδικά παιχνίδια δρόμου που κάποτε παίζαμε με παρέες μαζί με κατάληξη θανάτου, σκληρότητας και απάνθρωπης βίας. Τα παιδιά θα νιώσουν τραυματισμένα, αν όχι, τότε έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα με τα παιδιά μας.
4. Εμφάνίζεται η επιλογή ζωής ως επιλογή στα χέρια λίγων, κακών. Τα παιδιά θα απαξιώσουν σύστημα αξιών, αγάπης και ζωής. Θα έχουν μία μηδενιστική θεώρηση ζωής.

Μετέωρα: Ο Gordon Ramsay γευματίζει με Ελληνίδες καλόγριες! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

5. Στο τέλος, ακούγεται ότι “Όλα έγιναν για διασκέδαση” πράγμα πολύ παραπλανητικό καθώς επιτρέπει στην έννοια της διασκέδασης να γίνει αιτία για οποιαδήποτε κακοποίηση. Τα παιδιά που κάνουν ήδη bullying στα σχολεία θα σκεφτούν άλλον έναν λόγο να συνεχίσουν. Ήτοι, τη διασκέδαση.
6. Προφανής και απροκάλυπτη ΠΑΝΤΕΛΗΣ έλλειψη ενσυναίσθησης σε όλα τα επεισόδια δίνει το μήνυμα υπεροχής και ναρκισσισμού. Τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τόσο σκοτάδι απλά και μόνο για να δουν ποιος θα νικήσει τα χρήματα στο τέλος.
7. Το δίδαγμα της ματαιότητας των χρημάτων είναι ΠΟΛΥ δυσανάλογο προς όλο το αίμα και τον πόνο που βιώνουν τα 456 μέλη του -υποτιθέμενου- παιχνιδιού. Δεν θα διδάξεις στο παιδί σου τη ματαιότητα των χρημάτων σκοτώνοντας 450 άτομα, μία επίσκεψη σε άρρωστο ή άστεγο αρκεί.
8. Είναι απόλυτη η εξαπάτηση προσώπων, δεσμών και σχέσεων με σκοπό την επιβίωση του ενός. Αυτό είναι δεδομένο για την ανθρώπινη φύση όμως ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το μεταβολίσουν πριν την ενηλικίωση τους (ίσως ποτέ) καθώς είναι ένα ορόσημο αυτοσυνειδητότητας για όσους έχουν αναμετρηθεί διαχρονικά με το εγώ τους, πνευματικά, ψυχικά και σωματικά, συνεπώς ΟΧΙ για παιδιά.
9. Καταδεικνεύει την δύναμη της μάζας εις βάρος του ενός, πράγμα αληθινό όμως ΑΚΟΜΑ δύσπεπτο και σκοτεινό για ένα παιδί γιατί αν από μικρά πιστέψουν πως η μάζα είναι δυνατότερη τότε ή θα παραιτηθούν από τον εαυτό τους ή θα τον ντύσουν ως μάζα για να επιβιώσουν από το φόβο τους.
10. Το δίδαγμα για την ματαιότητα των χρημάτων και την τελική καταστολή και θλίψη του νικητή του υποτιθέμενου παιχνιδιού γίνεται ΠΟΛΥ αργά, για λίγες στιγμές, πράγμα που δεν μπορεί να αναιρέσει όλα τα προηγούμενα μηνύματα σκληρότητας, μηδενισμού και ναρκισσισμού των λίγων.

Σύντομα διαθέσιμο στην Ελλάδα το δορυφορικό ίντερνετ Starlink του Elon Musk!

 

11.Η χρήση μάσκας των λίγων περνάει το μήνυμα πως αυτός που κρύβεται είναι σίγουρα πιο ασφαλής από εκείνον που εκτίθεται και απειλείται η ζωή του. Τα παιδιά θα νομίζουν πως η μάσκα στη ζωή είναι διαβατήριο ενώ είναι φυλακή και όπλο.
12.Στο τέλος, η εξιλέωση του -υποτιθέμενου-νικητή, είναι πολύ μικρή σε σχέση με όλο την απώλεια ζωής. Τα παιδιά θα ταυτιστούν μαζί του και θα νομίζουν πως στο τέλος “Όλα θα πάνε καλά”. Ο νικητής θα έχει άπειρα ψυχολογικά προβλήματα, συμπτώματα μετα τραυματικού στρες, κατάθλιψη, ψυχαναγκασμούς και φυσικά δεν θα εμπιστευθεί ποτέ ανθρώπους. Το τέλος είναι τέλος ζωής και θα έπρεπε να τον δείχνει να αυτοκτονεί, όχι να θυμώνει απλά με τους ιθύνοντες του παιχνιδιού. Ο θάνατος απαιτεί σοβαρότητα για να μεταβολιστεί από την ανθρώπινη ψυχή και δεν χωράει με παιχνιώδη τρόπο σε κανενός την παιδική ψυχή.
ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ. ΑΝ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ;

Αυτά είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 – Τι θα γίνει με τεκμήρια!

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ