SNF Nostos

SNF Nostos: Οι νέες ημερομηνίες του καλοκαιρινού φεστιβάλ

«Στο τέλος του καλοκαιριού αυτή τη φορά, αλλά στην απαρχή –ελπίζουμε– μια νέας μέρας για την ανθρωπότητα».

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ SNF Nostos ανακοίνωσε νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή του τις 25-29 Αυγούστου 2021 με την ελπίδα ότι οι υγειονομικές συνθήκες θα καλυτερέψουν και το φεστιβάλ θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο η ανθρωπότητα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία, η οποία, συγχρόνως, μπορεί να αναδειχθεί σε μια ευκαιρία για την επιστήμη και την τεχνολογία να αποδείξουν την αξία τους.*

Με τη βοήθεια της επιστήμης και των εμβολίων, η ανθρωπότητα προσπαθεί σιγά σιγά να ορθοποδήσει. Την ίδια στιγμή, όσο κι αν η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σε όλες τις εκφάνσεις τους, μπήκαν στην καθημερινότητά μας δυναμικά το προηγούμενο διάστημα, είναι πια σαφές πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη επαφή.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, κόντρα στην επιθυμία μας να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας κάθε Ιούνιο, να μην διοργανώσουμε φέτος το SNF Nostos στις 23-27 Ιουνίου, όπως αρχικά προγραμματίζαμε. Γιατί, πολύ απλά, δεν θα μπορούσαμε, όπως δείχνουν τα δεδομένα σήμερα, να γιορτάσουμε μαζί σας από κοντά. Και είναι αυτή η άμεση επαφή που μας έχει λείψει πιο πολύ και που θέλουμε να ξαναζήσουμε.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό πως σε ολόκληρο το πλανήτη θρηνήσαμε και συνεχίζουμε να θρηνούμε πολλά θύματα λόγω της πανδημίας και θέλουμε να σταθούμε δίπλα και σε εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους συλλυπηθούμε. Ακόμα όμως και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε ακόμα, έχουμε κατανοήσει πως η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να συνεχίζει. Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι πως η κατάσταση στο υγειονομικό μέτωπο θα βελτιωθεί αισθητά το επόμενο διάστημα.

Διατηρούμε την ελπίδα, λοιπόν, πως θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το SNF Nostos κανονικά και στην πλήρη μορφή του, όπως πάντα με όλους εσάς κοντά μας, στα τέλη Αυγούστου (25-29/8/2021), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Και όπως προαναγγέλλει και το θέμα του φετινού συνεδρίου μας, ευελπιστούμε πως ως τότε η ανθρωπότητα θα έχει επανέλθει και θα μπορεί να συνομιλήσει επί ίσοις όροις με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, αποδεικνύοντάς μας πως, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και η φύση μας παραμένει ανθρώπινη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλη την ομάδα του ΙΣΝ, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, τους καλλιτέχνες, τους συμμετέχοντες στο SNF Nostos Conference, και όλους εσάς, για την κατανόηση, την ευελιξία, και την επιμονή με την οποία εργαζόμαστε όλοι μαζί για να γίνει το 2021 SNF Nostos πραγματικότητα – χειροπιαστή!

Ανυπομονούμε να σας έχουμε όλους κοντά μας τον Αύγουστο. Ναι μεν, στο τέλος του καλοκαιριού αυτή τη φορά, αλλά στην απαρχή –ελπίζουμε– μια νέας μέρας για την ανθρωπότητα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, από όλους μας στο ΙΣΝ

* “Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη” είναι το θέμα του φετινού SNF Nostos Conference που διατρέχει και όλο το φάσμα του SNF Nostos.

SNF Nostos
SNF Nostos

Για το φεστιβάλ

Το SNF Nostos (μέχρι πρότινος γνωστό ως Summer Nostos Festival) είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ γεμάτο τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση, προβληματισμό και αθλητισμό, για επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Η χαρακτηριστική ταυτότητα του SNF Nostos γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται το ετήσιο πρόγραμμά του αποτελεί μια σύνθεση του καλλιτεχνικού του προγράμματος με αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, του SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, του βραδινού αγώνα SNF Nostos RUN, καθώς και των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University.

Το SNF Nostos δίνει κάθε Ιούνιο ραντεβού μαζί μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το ΚΠΙΣΝ, ως ανοιχτός δημόσιος χώρος που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες ανθρώπους, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για να μοιραστούμε μαζί εμπειρίες και να δημιουργήσουμε κοινές αναμνήσεις που θα νοσταλγούμε μέχρι και το επόμενο, καλοκαιρινό SNF Nostos.

Το SNF Nostos διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για περισσότερα νέα, πατήστε εδώ.

Θ. Παπακωνσταντίνου, Α. Σιαραμπής- Αγιάζι: Δείτε το επίσημο video clip

Πηγή

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ