Σκληρή ανακοίνωση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το “Ξεπαρθενών”

Την επίσημη του στάση ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ ύστερα από τον σάλο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την ερασιτεχνική ταινία φοιτητών του Α.Π.Θ. και τις σκηνές σεξ που πραγματοποιήθηκαν δίπλα από το μνημείο του Παρθενώνα

Ξεπαρθενών
Ξεπαρθενών

Η αλήθεια είναι πως η συντρηπτική μερίδα των πολιτών στέκεται απέναντι στην πρωτοβουλία των φοιτητών να πραγματοποιήσουν την δήθεν ακριβιστική τους δράση κατ’ αυτό τον τρόπο καθώς η lgbtq μπορεί να εκπροσωπείται, και έχει εκπροσωπηθεί σίγουρα με πιο πολιτισμένους τρόπους από αυτόν.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ

​Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζονται τα εξής:

Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ