unnamed (2)

Σεμινάριο: Ενωτικό τραγούδι και κίνηση στον κύκλο με τη Μαρία Α. Αγγελή

13-14 Απριλίου 2019

Σάββατο 19:00-20:30
Δωρεάν Δράση:
Ενωτικό τραγούδι και κίνηση στον κύκλο

Η βιωματική δράση, με εμπνεύσεις από παραδόσεις όλων των ηπείρων του πλανήτη μας, απευθύνεται σε όλους τους ενηλίκους. Συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει τραγούδια με απλούς στίχους και μελωδίες από λαϊκές και ιερές παραδόσεις του πλανήτη, καθώς και από κινήματα & ομάδες για την Παγκόσμια Ειρήνη, μαζί με ήπια κίνηση στον κύκλο. Απλές κινήσεις σε κυκλική διάταξη τονίζουν τη σημασία και τους συμβολισμούς των τραγουδιών και ταυτόχρονα καλλιεργούν κλίμα ενότητας και σύνδεσης.

Κάθε φωνή έχει ένα μήνυμα για τον κόσμο και η δόνησή της είναι μοναδική! Όταν οι ανθρώπινες φωνές ενώνονται μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής, όλα γίνονται εφικτά και πιο απλά. Η ευεργετική δόνηση, η εσωτερική δύναμη και το ενωτικό πνεύμα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο για το καλό όλων!

Κυριακή 11:00-14:00
Εργαστήριο:
Εκπαιδεύοντας παιδιά και ενηλίκους στο ενωτικό τραγούδι και στην κίνηση στον κύκλο

Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 15 ευρώ, 10 ευρώ *
*μειωμένο για μαθητές του Κέντρου Χορού Ακροποδητί, φοιτητές και ανέργους
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Παρασκευή 5 Απριλίου
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η εξόφληση του σεμιναρίου μέχρι και τις 5/4/2019

Η εκπαίδευση προσκαλεί κάθε ενήλικο, ανεξαρτήτως ηλικίας, φωνής, φυσικής κατάστασης, επαγγέλματος και ενδιαφερόντων, να συνδεθεί βαθύτερα και ισχυρότερα με τις δικές του ηχητικές δονήσεις και κατ’ επέκταση με την εσωτερική του δύναμη, ανακαλύπτοντας ποιότητες του εαυτού του, όπως και να ασκήσει την ακουστική και οπτική του αντίληψη, να επικοινωνήσει βαθύτερα με το σώμα του και το περιβάλλον του να νιώσει τη χαρά της αυθεντικής, πηγαίας έκφρασης, να ασκηθεί στην εστίαση και στην απόλαυση της στιγμής, να πειραματισθεί, να τολμήσει, να μοιραστεί με συνανθρώπους του στο ασφαλές πεδίο του κύκλου, να νιώσει τη δύναμη της ένωσης μέσα από τους ήχους και το αλληλέγγυο πνεύμα που χτίζει στιγμιαία το κοινοτικό τραγούδι, να προσφέρει θετικότητα και χαρά στα άτομα της ομάδας και στο ομαδικό σώμα στο σύνολό του, να ενισχύσει τη γείωσή του, να συμβάλλει στη δημιουργία ειρηνικών κοινοτήτων, να λάβει εμπνεύσεις, ‘κλειδιά’ και ώθηση για τη δημιουργία απλών στίχων και μελωδιών με αλληλέγγυα και ενωτικά μηνύματα, να κινητοποιηθεί στην ένταξη του ενωτικού τραγουδιού και της κίνησης στον κύκλο σε διάφορες πτυχές της ζωής του: οικογένεια, (σχολική) διδασκαλία ποικίλων αντικειμένων, εορτασμοί, συναντήσεις με φίλους, εταιρικές συναντήσεις κ.λ.π.

Κάθε συμμετέχων λαμβάνει βεβαίωση συμμετοχής από τον εκπαιδευτικό φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, δια βίου μάθηση».

Μαρία Α. Αγγελή

Ερευνήτρια στην ολιστική μάθηση & στις ανθρώπινες αξίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, μουσικός, ποιήτρια, επιμελήτρια τέχνης, μουσειοπαιδαγωγός και εκπαιδεύτρια για τουλάχιστον δύο δεκαετίες σε βιωματικά εργαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά, με έμφαση στην ειρηνική διάδραση & επικοινωνία, στην αφύπνιση της δημιουργικότητας, στα αλληλέγγυα σχήματα και στη δημιουργία κοινοτήτων, στην προσωπική ενδυνάμωση, στον ειρηνικό ακτιβισμό, στη ‘Γλώσσα της Σύνδεσης’, σε συλλογικά/ενωτικά σχήματα αποφάσεων, στην πνευματικότητα, στην πράξη. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του εκπαιδευτικού οργανισμού «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» και του κοινοτικού εγχειρήματος στη Νότια Λακωνία «Κιβωτός Κορογώνα». Εστιάζεται στην προσωπική ενδυνάμωση, την ολιστική υγεία και τον συντονισμό στη χαρά ατόμων και ομάδων (παιδιών και ενηλίκων) καθώς και στην υποστήριξή τους προς το αφηγηματικό/την Ιστορία της Σύνδεσης, μέσα από εκπαιδεύσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, δράσεις Νέων, συνέργειες με κοινωνικές δομές και θεσμούς (σχολεία, Δήμους, συλλόγους, ιδρύματα, ΜΚΟ, δίκτυα οικοχωριών κ.λπ.). Συγκεκριμένα οι δράσεις & εκπαιδεύσεις «ενωτικό τραγούδι & κύκλιος χορός» έχουν προκύψει από εκπαιδεύσεις που έχει λάβει η ίδια σε κοινωνικούς/εκπαιδευτικούς φορείς, οικοκοινότητες, οικοχωριά, πνευματικές κοινότητες της Ευρώπης και της Ασίας, από εμψύχωση ομάδων ως συνεκπαιδεύτρια στο εξωτερικό, κινήματα ειρήνευσης, αλληλεγγύης και ενωτικού χορού σε όλο τον κόσμο και από πολυετείς σπουδές της στη μουσική, μαζί με τη συμμετοχή της σε δύο χορωδίες τα τελευταία έτη στην περιοχή της Μονεμβασίας

Επικαιρότητα

μοιρασου το!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email