Και η αφορμή ήταν οι Nightstalker…

Θέλετε να σας δώσω μια γεύση από το live των Nightstalker; ……

ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ!

Ωραία, τώρα που το έβγαλα από το σύστημά μου μπορώ να σας μεταφέρω στο κλίμα της συναυλίας, γιατί λυπάμαι αυτούς που δεν ήρθαν και δεν έζησαν από κοντά αυτό που έζησα κι εγώ. Βέβαια υπάρχει κάποιος που το έζησε περισσότερο από όλους. Απευθύνομαι σε εσένα γενναίε τύπε, που έκανες crowd surfing και πολλοί σε ζήλεψαν να το ξέρεις.As above so below

Σείστηκε η γη το βράδυ του Σαββάτου καθώς έκανε το πέρασμά του από τη σκηνή του 8ball το φαινόμενο Nightstalker. Το ελληνικό ροκ συγκρότημα από την Αθήνα, που κάνει υπερήφανους τους οπαδούς της Stoner Rock, ήρθε να παρουσιάσει τον καινούριο του δίσκο As above so below στο κοινό της  Θεσσαλονίκης,  που τους περιμένει πάντα καθήμενο σε αναμμένα κάρβουνα.Forever Stoned δήλωσαν ξεκάθαρα με το πρώτο τους τραγούδι, για την ακρίβεια, ήρθαν και σου το έτριψαν στα μούτρα με την ένταση και το ρυθμό τους. Η ηλεκτρική φωνή του Αργύρη και ο τρόπος που σου μεταδίδει την ενέργειά του, σε κάνει να πιστεύεις πως μέχρι και η γκρίζα μπούκλα του είναι ροκ. Στα καινούρια τους κομμάτια φαίνεται να μπαίνουν σε ψυχεδελικά μονοπάτια και το καταφέρνουν αψεγάδιαστα ενώ το τραγούδι the dog that no-one wanted αποτελεί μια από τις πιο μελωδικές συνθέσεις στην πορεία της μπάντας. Τον τελευταίο καιρό συζητήθηκε αρκετά ο νέος τους δίσκος και πολλοί εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την ποιότητα και το ύφος του. Στη live εμφάνισή τους, ο ήχος τους θαρρώ διέψευσε αυτές τις θεωρίες. Δεν παρέλειψαν να παίξουν και κομμάτια από παλαιότερες δουλειές και τους ευχαριστούμε για αυτό, όπως  το just a burn, το Baby god is dead, το Dead Rock Commandos και φυσικά το Children of the Sun με το οποίο και μας αποχαιρέτησαν.

Η ολοκληρωμένη τους δουλειά πλαισιώνεται από το καταπληκτικό μπάσο του Ανδρέα Λάγιου, την κιθάρα του Τόλη Μότσιου και τα τύμπανα του Ντίνου Ρούλου. Το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από ξένα συγκροτήματα στο είδος τους και δικαίως κατέχουν το θρόνο της ελληνικής heavy rock σκηνής, πάνω στον οποίο πατούν και κάνουν και εκείνοι crowd surfing στα μυαλά μας.Να σημειώσουμε την αισθητή παρουσία των συγκροτημάτων που άνοιξαν τη συναυλία, με τους Θεσσαλονικείς Walking Stone Giants να μας βάζουν σε heavy rock/metal κλίμα και στη συνέχεια τα νέα παιδιά από τους Embargo επίσης από τη Θεσσαλονίκη, επηρεασμένοι από μπάντες όπως Kyuss, Tool και Karma to Burn μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι έχουν μια λαμπρή πορεία μπροστά τους.

Κείμενο: Ιωάννα Τσολερίδου (Lavart)
Φωτογραφίες: Νότης Θεοδωρόπουλος (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Deadpool 2 – teaser

Close