Πρόταση – 5 σειρές που ξεκινούν τον Σεπτέμβρη!

Όπως κάθε Σεπτέμβρη έτσι και φέτος, στο εξωτερικό, κάνουν πρεμιέρα τηλεοπτικές σειρές οι οποίες παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών, το Το Young Sheldon φαίνεται η πιο υποσχόμενη κωμωδία της νέας τηλεοπτικής σεζόν καθώς δημιουργήθηκε από τον Chuck Lorre, παραγωγό με αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Η επιστημονική φαντασία, επίσης,  έχει την τιμητική της μέσω νέων σειρών που διαδραματίζονται στο σύμπαν της Marvel (Marvel’s Inhumans) αλλά και στο σύμπαν του Star Trek (Star Trek Discovery). Όμως, δεν λείπει και το ρεαλιστικό δράμα, μέσω του The Good Doctor, ιστορίας που πραγματεύεται τον αυτισμό, αλλά και μέσω του Law and Order: True Crime, το οποίο εξερευνά αληθινά εγκλήματα που συγκλόνισαν. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά αυτές τις επιλογές…

 

Star Trek: Discovery

Ο Bryan Fuller μετά τα εξαιρετικά Hannibal (2013 – 2015) και American Gods (2017) έρχεται για να επαναφέρει στην τηλεόραση ένα ιδιαίτερα αγαπητό σύμπαν επιστημονικής φαντασίας. Το Star Trek Discovery διαδραματίζεται περίπου μια δεκαετία μετά τα γεγονότα της αρχικής σειράς (1966 -1969) και εξιστορεί τον ψυχρό πόλεμο μεταξύ των Κλίνγκον και της Ηνωμένης Ομοσπονδίας Πλανητών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Sonequa Martin – Green, γνωστή στο κοινό κυρίως ως Σάσα από το The Walking Dead. Η σειρά, παρόλο που αποτελεί μέρος του σύμπαντος των Star Trek, δεν συνδέεται με την σειρά ταινιών reboot που βγήκαν τα προηγούμενα χρόνια (Star Trek, Star Trek into Darkness, Star Trek Beyond).

Κανάλι παραγωγής: CBS
Είδος: Δράση – Επιστημονική Φαντασία
Ημερομηνία Πρεμιέρας: 24 Σεπτεμβρίου 2017

 

Young Sheldon

Ο Sheldon Cooper είναι ο πρωταγωνιστής και αναμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας της τηλεοπτικής σειράς The Big Bang Theory. Γνωστός για την εκκεντρικότητα του αλλά και για την έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων του, ο Sheldon αποτελεί μια σταθερή πηγή χιούμορ στην σειρά. Αυτό το στοιχείο οδήγησε τον παραγωγό Chuck Lorre στην δημιουργία ενός spin-off βασισμένου στον χαρακτήρα, με το όνομα Young Sheldon. Η σειρά αποτελεί prequel της αρχικής καθώς παρακολουθούμε τα ευτράπελα που βιώνει ο εννιάχρονος Sheldon μαζί με την οικογένεια του καθώς ξεκινάει την σχολική του ζωή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Iain Armitage, γνωστότερος κυρίως από την συμμετοχή του στην μίνι σειρά Big Little Lies του HBO.

https://www.youtube.com/watch?v=KhxKEg-IBBo

Κανάλι παραγωγής: CBS
Είδος: Κωμωδία
Ημερομηνία Πρεμιέρας: 25 Σεπτεμβρίου 2017

 

The Good Doctor

Ο Freddie Highmore, γνωστός για την ερμηνεία του ως Norman Bates στην σειρά Bates Motel, αναλαμβάνει φέτος άλλον ένα δύσκολο πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ιατρικό δράμα The Good Doctor ο Shaun Murphy, γιατρός που πάσχει από αυτισμό αλλά κατέχει ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στον χειρουργικό τομέα της παιδιατρικής, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εργασίας του αλλά και να αποκτήσει οικειότητα με τους συναδέλφους του. Παραγωγός της σειράς είναι ο David Shore, γνωστότερος για την δημιουργία του House(2004 – 2012), το οποίο έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το The Good Doctor, ενώ η κεντρική ιδέα του σεναρίου είναι βασισμένη σε ομώνυμο νοτιοκορεάτικο δράμα.

Κανάλι παραγωγής: ABC
Είδος: Ιατρικό Δράμα
Ημερομηνία Πρεμιέρας: 25 Σεπτεμβρίου 2017

 

Law and Order: True Crime

Ο Dick Wolf είναι ο δημιουργός των σειρών Law and Order οι οποίες αποτυπώνουν τόσο την αστυνομική έρευνα εγκλημάτων όσο και την νομική δίωξη των υπόπτων αυτών των εγκλημάτων. Η αρχική σειρά διήρκεσε από το 1990 έως το 2010 και από αυτήν δημιουργήθηκαν αρκετά spin-off, κάποια από τα οποία συνεχίζονται ακόμα σήμερα (Law and Order: Special Victims Unit). Η νέα προσθήκη στο σύμπαν του Dick Wolf ονομάζεται Law and Order: True Crime και σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες δεν έχει αυτοτελή επεισόδια αλλά αποτελεί ανθολογία αληθινών εγκλημάτων (στοιχείο που θυμίζει το επιτυχημένο American Crime Story του Ryan Murphy). Η πρώτη σεζόν θα εξιστορήσει την δίκη των αδελφών Menendez, οι οποίοι το 1996 καταδικάστηκαν για τον φόνο των γονιών τους.

Κανάλι παραγωγής: ΝBC
Είδος: Αστυνομικό – Δικαστικό Δράμα
Ημερομηνία Πρεμιέρας: 26 Σεπτεμβρίου 2017

 

Marvel’s Inhumans

Το Marvel Cinematic Universe αποτελείται από αρκετές ταινίες (Captain America, The Avengers, Guardians of the Galaxy) αλλά και σειρές (Agents of Shield, Agent Carter, Marvel’s Daredevil) οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο ίδιο σύμπαν. Η νέα προσθήκη σε αυτό το σύμπαν είναι το Marvel’s Inhumans που περιστρέφεται γύρω από την βασιλική οικογένεια των Inhumans και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή μετά από πραξικόπημα εναντίον της. «Inhumans» είναι ο τίτλος που δίνεται σε έναν αριθμό ανθρώπων οι οποίοι έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Στο «τιμόνι» της σειράς βρίσκεται ο Scott Buck, γνωστός κυρίως για το Dexter(2006 – 2013), στο οποίο ήταν παραγωγός και σεναριογράφος.

Κανάλι παραγωγής: ABC
Είδος: Δράση – Επιστημονική Φαντασία
Ημερομηνία Πρεμιέρας: 29 Σεπτεμβρίου 2017

 

Επιτυχημένες σειρές που βγάζουν νέο κύκλο επεισοδίων τον Σεπτέμβρη:

American Horror Story – 7η σεζόν (5 Σεπτεμβρίου 2017)
Outlander – 3η σεζόν (10 Σεπτεμβρίου 2017)
This is Us – 2η σεζόν (26 Σεπτεμβρίου 2017)
The Blacklist – 5η σεζόν (27 Σεπτεμβρίου 2017)

Κείμενο: Θοδωρής Κανάκης (Lavart)

Πηγή Φωτογραφιών

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ