Προς ψήφιση τον Μάρτιο ο υποχρεωτικός καθολικός εμβολιασμός στην Ευρώπη;

Και η αρχή φαίνεται να γίνεται με τη Γερμανία. Ο ηγέτης του κόμματος των σοσιαλδημοκρατών (SPD) δήλωσε, ότι τον Μάρτιο αναμένει νομοσχέδιο προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο, όπου θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Το κοινοβούλιο ψήφισε νόμο τον Δεκέμβριο που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για ορισμένα επαγγέλματα, από τα μέσα Μαρτίου και μετά. Η χώρα αντιμετωπίζει, τώρα, ένα τέταρτο κύμα λοιμώξεων και το ποσοστό εμβολιασμού της παραμένει σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με ορισμένες άλλες περιοχές της Ευρώπης. Το SPD σχεδιάζει να έχει έτοιμη μια διευρυμένη πρόταση εντολής εμβολίου μετά από μια κοινοβουλευτική συζήτηση στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο Rolf Muetzenich του SPD.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει μια γενική εντολή και ήλπιζε να την θέσει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ανέφεραν στο Reuters, πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Συγκεκριμένα, ο Muetzenich ανέφερε πως η Κάτω Βουλή θα ψηφίσει ένα σχέδιο νόμου τον Μάρτιο.

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD θα ψηφίσει υπέρ», δήλωσε ο Μουέτζενιτς.

Η Γερμανία ανέφερε 45.690 κρούσματα COVID-19 την Τρίτη, 50% περισσότερα από ό,τι πριν από μια εβδομάδα.  Ταυτόχρονα περίπου το 72% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι διπλά εμβολιασμένο κατά του ιού και περίπου το 43,5% έχει λάβει την αναμνηστική δόση. Η γειτονική Αυστρία, η οποία όπως και η Γερμανία έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ανακοίνωσε σχέδια τον Νοέμβριο να καταστήσει υποχρεωτικά τα εμβόλια για άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω από τον Φεβρουάριο.

Πηγή: Reuters

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ