Κεραμέως άνοιγμα σχολείων

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως και τι ισχύει για το άνοιγμα των σχολείων και την τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης η δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11/1. Η υπουργός έκανε λόγο για αποφάσεις που στηρίζονται στα λεγόμενα των ειδικών, μετά από συστηματικούς ελέγχους στα επιδημιολογικά στοιχεία. Κατά τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο Παναγιώτη Γαργαλιάνο ανοίγει μόνο η πρωτοβάθμια διότι είναι χαμηλότερου ρίσκου μεταδοτικότητας.

Τα μέτρα που θα ισχύουν με το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των νηπιακών κέντρων είναι τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.
  • Ο διευθυντής του σχολείου θα πρέπει να ορίσει της ώρες έλευσης και αναχώρησης των μαθητών ανά ομάδες, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και μαθητών.
  • Για τους πολύτεκνους τα σχολεία θα φροντίσουν να ορίσουν ειδικές ρυθμίσεις.
  • Το μήνυμα που θα πρέπει να έχουν στείλει οι γονείς για την μετακίνηση τους προς το σχολείο αντιστοιχεί στο νούμερο 4 στο 13033.

Δωρεάν τεστ για εκπαιδευτικούς

Ακόμη, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης το Υπουργείο καλεί, όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν, να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα για εγγραφή στις λίστες για δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και μπορείτε να την επισκεφθείτε. Η επιλογή θα γίνεται με σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ. Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και η ενημέρωση τους θα γίνει με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μεταβούν εκεί. Αναλυτικότερες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία περιλαμβάνονται στην εν λόγω πλατφόρμα ΕΔΩ.

Γυμνάσια και Λύκεια

Την Παρασκευή 8/11 ξεκίνησε και η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως προτεραιότητα του Υπουργείου αποτελεί το άνοιγμα των τάξεων της Γ’ Λυκείου, ενώ πραγματοποιήθηκε και μείωση στην ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.).

Τονίζοντας τα υπάρχοντα μέτρα που υπάρχουν από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, η Νίκη Κεραμέως είπε πως το Υπυργείο Παιδείας είναι απόλυτα έτοιμο

Κείμενο: Lavart Group

Πηγές και φωτογραφία: 1, 2

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

INSTAGRAM

YelloWizard.gr