κάνναβη

Ποια είναι πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την κάνναβη

Η Μάλτα γίνεται από αυτή την εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την καλλιέργεια και την κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση.

Παρόμοια σχέδια ανακοίνωσε τον Οκτώβριο το Λουξεμβούργο αλλά το κοινοβούλιό του δεν έχει ακόμη δώσει το πράσινο φως για την υιοθέτηση του μέτρου.

Γιώργος Τράγκας: «Έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες για να μην κάνει το εμβόλιο», λέει ο προσωπικός του γιατρός

Οι ενήλικες στη Μάλτα θα επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους μέχρι και επτά γραμμάρια κάνναβης και να καλλιεργούν στο σπίτι τους έως και τέσσερα φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση με βάση την νομοθεσία, την οποία προώθησε το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Αμπέλα.

«Νομοθετούμε για να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα και να υιοθετήσουμε μια λιγότερο επιβλαβή προσέγγιση με την ρύθμιση του τομέα ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να καταφεύγουν στη μαύρη αγορά για να αγοράσουν κάνναβη», δήλωσε τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

«Αποτρέπουμε τους ανθρώπους από το να καπνίζουν κάνναβη, ενώ δεν αντιμετωπίζουμε αυτούς που επιλέγουν να το κάνουν ως εγκληματίες. Η διακίνηση ναρκωτικών θα παραμείνει παράνομη», σημείωσε.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η αποκάλυψη του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη για το πότε ανέβηκαν τα βίντεο

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΗΕ είχε αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών που θεωρούνται πιθανώς εθιστικά και επικίνδυνα, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη θεραπευτική χρησιμότητα.

Η ιατρική κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε Αυστρία, Βρετανία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία. Β. Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία.

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ