Μπέρνχαρτ Στρίγκελ: Άγγελος με θυμιατό, με κίτρινο χιτώνα

Πίνακας πέντε αιώνων του Μπέρνχαρτ Στρίγκελ βρέθηκε τυχαία και πουλήθηκε για 2,8 εκατ. ευρώ

Ο αγνοούμενος πίνακας του Γερμανού ζωγράφου Μπέρνχαρτ Στρίγκελ βρέθηκε κρυμμένος σε ένα διαμέρισμα στη Τουλούζη και πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2,8 εκατ. ευρώ

Το έργο χρονολογείται το 1520 και αποτελούσε μέρος ενός ρετάμπλ με δύο πλαϊνά τμήματα και ένα κεντρικό, το οποίο αγνοείται. Ο συγκεκριμένος πίνακας βρήκε τον δρόμο του στη Γαλλία όταν χωρίστηκε από τα υπόλοιπα μέρη του το 1816.

Οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος αναφέρουν πως ο πίνακας ήρθε στην κατοχή τους πολλές γενιές πριν και αποτελούσε τον “Άγγελο προστάτη της οικογένειας”. Όταν όμως θα έπαιρναν την απόφαση να ζητήσουν να εκτιμηθεί, τότε ο πίνακας θα πιστοποιούνταν ως ο “Άγγελος με θυμιατό, με κίτρινο χιτώνα” του Μπέρνχαρτ Στρίγκελ (1460-1528).

Η Πολίν Μαρένζ, του οίκου δημοπρασιών Artpaugée, αναφέρει πως αν και το έργο βρίσκονταν σε έναν σωρό από πίνακες σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, βρίσκονταν ακόμη σε εξαιρετική κατάσταση, ειδικά για έναν πίνακα πέντε αιώνων.

Η αξία του πίνακα του Μπέρνχαρτ Στρίγκελ κοστολογήθηκε αρχικά στα 600-800.000 ευρώ, στο τέλος ωστόσο πουλήθηκε σε δημοπρασία για 2,8 εκατ. ευρώ. Αν και φημολογείται πώς ο αγοραστής ήταν το Μουσείο του Λούβρου του Άμπου Ντάμπι, που πρόσφατα απέκτησε και το ταίρι του, η Μαρένζ δεν επιβεβαίωσε τίποτα, λέγοντας “Ο αγοραστής δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, είναι ένα ίδρυμα”.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Πηγή φωτογραφίας

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US!

lavart-logo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ LAVART ΣΤΑ SOCIAL MEDIA