Λάρι Κινγκ

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο θρυλικός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο θρυλικός δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Λάρι Κινγκ, όπως αποκάλυψε σήμερα το πρωί η Ora Media, το κανάλι που είχε ιδρύσει ο ίδιος,  μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Η αιτία θανάτου του παρουσιαστή δεν έγινε ακόμα γνωστή, τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, αφού διαγνώσθηκε θετικός στον ιό Covid-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με βαθιά θλίψη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτή, οικοδεσπότη και φίλου μας, Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 87 ετών στο Cedars-Sinai Medical Center στο Λος Άντζελες.

Για 63 χρόνια και σε όλες τις πλατφόρμες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ψηφιακών μέσων, πολλές χιλιάδες συνεντεύξεις, βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση του Λάρι αποτελούν απόδειξη του μοναδικού και διαρκούς ταλέντου του ως ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Επιπλέον, ενώ ήταν το όνομά του που εμφανίζεται στους τίτλους των εκπομπών, ο Λάρι θεωρούσε πάντα τα θέματα της συνέντευξής του ως τα αληθινά αστέρια των προγραμμάτων του και τον εαυτό του απλώς ως έναν αμερόληπτο αγωγό μεταξύ του επισκέπτη και του κοινού. Είτε πήρε συνέντευξη από έναν πρόεδρο των ΗΠΑ, έναν ξένο ηγέτη, μια διασημότητα, ένα σκανδαλώδες πρόσωπο ή έναν απλό πολίτη, ο Λάρι ήθελε να κάνει σύντομες, άμεσες και απλές ερωτήσεις. Πίστευε ότι οι συνοπτικές ερωτήσεις παρείχαν συνήθως τις καλύτερες απαντήσεις και δεν έκανε λάθος σε αυτήν την πεποίθηση

Οι συνεντεύξεις του Λάρι από την 25ετή πορεία του στην εκπομπή «Larry King Live» του CNN και τις εκπομπές του στο Ora Media, τα «Larry King Now» και «Politicking with Larry King», αναφέρονται ως παραδείγματα άρτιας δημοσιογραφίας από ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο και παραμένουν μέρος του ιστορικού αρχείου του 20ου και 21ου αιώνα»

Ο Λάρι Κινγκ το 1988
Ο Λάρι Κινγκ το 1988

Ο Κινγκ έχει αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα υγείας με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του διαβήτη τύπου 2. Το 1987, υπέστη καρδιακή προσβολή που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση παράκαμψης, και το 2017 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει έναν κακοήθη όγκο στον πνεύμονα.

Περισσότερες πληροφορίες για την κηδεία του τηλεοπτικού οικοδεσπότη θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Για περισσότερα νέα επικαιρότητας, δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Τιτίκα Σαριγκούλη: έφυγε από την ζωή η αγαπημένη και ξεχωριστή γιαγιά

Πηγή πληροφοριών
Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

 

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ