Δεύτερα 11 Δεκεμβρίου στις 19.30 στη ΓΑΖΙΑ

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Από την Ουτοπία στη νοσταλγία, και άλλα μικρά δοκίμια» αφήνοντας το δικό του ίχνος στην πολιτική φιλοσοφία. Μετά από τρία -εκδοτικά- έτη επιστρέφει στα γνώριμα μονοπάτια των πολιτικών επιστημών με δώδεκα (12) δοκίμια υποστηρίζοντας την πλούσια βιβλιογραφία του.

Περίληψη
Χωρίς αγκυλώσεις ιδεολογικές, δίχως εξαρτήσεις από έτοιμα φιλοσοφικά σχήματα, εξετάζει και αξιοποιεί δοκιμιακά μία πλούσια βιβλιογραφία εκθέτοντας τις δικές του θέσεις για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πολιτική σκέψη.Οι αλλαγές της έννοιας του χρόνου, του θανάτου, του έρωτα από την προνεωτερικότητα ως σήμερα, η Υποκρισία, η μετανεωτερική εξατομίκευση, η σύγχρονη πολυπολιτισμικότητα και ο Ξένος στο πλαίσιο των αιώνων αποτελούν μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται. Ο Λαϊκισμός (σσ ο Θεοδωρίδης εισήγαγε στην ελληνική βιβλιογραφία τον όρο «εθνολαϊκισμός» που σήμερα χρησιμοποιείται άκριτα) και ο φασισμός μέσα από το μυαλό του Άιχμαν συμπληρώνουν την πλούσια θεματική του νέου του βιβλίου.

Στην παρουσίαση συμμετέχει ο Άρης Στυλιανού, επίκουρος καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ και πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

Είσοδος Ελεύθερη

ΓΑΖΙΑ
Καρόλου Ντηλ 22
Τηλ: 2310 241435

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
X
Χρυσές Σφαίρες 2018: Οι υποψηφιότητες για τον προάγγελο των ‘Οσκαρ

Close