Μία προσωπική καταγραφή, σόλο παράσταση, για τα ανομολόγητα συναισθήματα που προκαλεί η μητρότητα, τη μεταμόρφωση που βιώνει μια γυναίκα από τη στιγμή που γεννάει ένα παιδί.

Ο τρόπος με τον οποίο η εμπειρία αυτή μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σε πτυχές του εαυτού και της φύσης μας ως θηλαστικά. 
Πώς αναπαριστώνται και αναπαράγονται οι εικόνες της παράδοσης, της πολιτιστικής και συλλογικής κληρονομιάς σε ένα θέμα τόσο ριζικά κοινό για τον ανθρώπινο αλλά και τον ζωικό πληθυσμό του πλανήτη. 
Ο ερωτισμός, η ποίηση, η ανθρωπιά και το ένστικτο της επιβίωσης που ενυπάρχει σε κάθε δημιουργική πράξη.

Σύλληψη, δημιουργία, ερμηνεία: Βασιλική Τσαγκάρη
με τη βοήθεια του Αντώνη Λυμπερόπουλου

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά και δεν βρίσκεται ακόμα σε τελική μορφή αλλά σε διαδικασία δημιουργίας.

Ανοιχτή παρουσίαση:

Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 18:00
Αστέρια – Ερμούπολη Σύρου
Η Βασιλική Χρυσανθακοπούλου-Τσαγκάρη σπούδασε παιδαγωγικά στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στο City of Bristol College στην Αγγλία.
Έχει μελετήσει εντατικά τεχνικές αυτοσχεδιασμού με τους Julyen Hamilton, Kirstie Simson και David Zambrano, contact improvisation με την Nancy Stark Smith, τεχνικές Release (Skinner Releasing Technique, Mary Fulkerson’ s imagery release), πολεμικές τέχνες (Aikido, Tai-Chi), τεχνική Alexander και σωματικό θέατρο (θέατρο Odin) .
Από το 2004 παρουσιάζει δικές της δουλειές και συνεργάζεται με χορευτές, χορογράφους, μουσικούς και εικαστικούς, δημιουργώντας και συμμετέχοντας σε παραστάσεις και άλλα χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Αγγλία.
Από το 2008 ως το 2010 υπήρξε μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας του Artspace Rondeel (ARM) στο Maastricht στην Ολλανδία, όπου ασχολήθηκε και με την καλλιτεχνική διοργάνωση και τη διοργάνωση και εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης στο artspace rondeel δημιούργησε και τον χώρο παραστάσεων «at your own risk theatre».
Έχει συνεργαστεί με τους: Αγγελική Παπαδάτου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Maja Gherig, Kaspar Koenig, Andi Zant, Δάφνη Στεφάνου, Frank Gratkowski, Cyrille Flament, Lily Kiara, Mιχάλη Σιγανίδη, Βιτόρια Κωτσάλου και Ευαγγελία Βασδάρη.
Έχει διδάξει δημιουργική κίνηση για παιδιά, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονο χορό στην Ελλάδα, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι μητέρα ενός αγοριού πέντε ετών και τα τελευταία τρία χρόνια φροντίζει έναν ελαιώνα στη Μεσσηνία. Η σωματική δουλειά κοντά στη γη και η παρατήρηση των στοιχείων της φύσης μέσα από τη διαδικασία της καλλιέργειας των δέντρων άνοιξε ένα μεγάλο πεδίο έρευνας και επηρεάζει πλέον πολύ την προσέγγισή της στο χορό.
Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ευαισθησία και την αισθαντικότητα στην κίνηση καθώς και τη μεταμόρφωση στοιχείων της καθημερινότητας σε ζωντανή, κινούμενη ποίηση. Το βίωμα του σώματος που ενώ κινείται, αρθρώνεται, μοιράζεται, γίνεται δημόσια δήλωση.
Από τον Μάιο του 2017 θα είναι πιστοποιημένη δασκάλα SRT (introductory).

Facebook
Email
Website
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, 
Ερμούπολη – ΣύροςΕπικοινωνία:   
Τηλέφωνα:  22810-80690,
6944-771449,
6973-792685

E-mail: info@akropoditi.gr

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Εγκαίνια έκθεσης του συνθέτη/φωτογράφου Περικλή Λιακάκη με τίτλο «ΑUDIOGRAPHY» στο Dépôt Art Gallery

Close