Θα ακολουθήσει αντικατάστασή του στα επικείμενα live του συγκροτήματος

Ο κιθαρίστας των Judas Priest, Glenn Tipton, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την περιοδεία του συγκροτήματος, καθώς διαγνώστηκε με τη νόσο του Parkinson. Ο 70χρονος μουσικός εισήλθε στη μπάντα το 1974, λίγο μόλις καιρό μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ τους που είχε τον τίτλο «Rocka Rolla«.

Το συγκρότημα στην ανακοίνωσή του αποκάλυψε πως ο Tipton είχε διαγνωστεί με αρχικά στάδια της ασθένειας ήδη πριν από μία δεκαετία, συνεχίζοντας παρ’ όλα αυτά να ζει την ζωή του κανονικά και να δίνει ολόψυχα το πάθος του σε αυτό που αγαπάει να κάνει. Ωστόσο, τώρα επέλεξε να μοιραστεί το πρόβλημά του και δημοσίως, αποχωρώντας από την εν εξελίξει περιοδεία. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Θέλω να γνωρίζετε όλοι πως είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η περιοδεία των Judas Priest και πως δεν αποχωρώ από το συγκρότημα – απλώς ο ρόλος μου έχει αλλάξει.«.

Αντικαταστάτης του Tipton στα επικείμενα live της μπάντας φαίνεται πως θα είναι ο κιθαρίστας Andy Sneap, ο οποίος υπέγραψε την παραγωγή στο τελευταίο άλμπουμ των Judas Priest («Firepower«) και πηγές αναφέρουν πως ήταν προσωπική επιλογή του Tipton. Το άλμπουμ Firepower είναι το 18ο κατά σειρά άλμπουμ των Judas Priest και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Πρόσφατα, είχαμε αναφερθεί σε αυτό με σχετικό κείμενο.

To ομώνυμο τραγούδι είναι το δεύτερο single του επερχόμενου δίσκου.

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ο Λευτέρης Γιοβανίδης γράφει στη Lavart για το «Σούμαν»

Close