Οι καλύτερες πραλίνες του κόσμου βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη!

Διακεκριμένες, μοναδικές και πολύτιμες! Mία αληθινή εμπειρία γεύσης & ποιότητας.
Ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο του Leonidas Pralines Thessaloniki στο κέντρο της πόλης!

Οι μεγάλες ιστορίες κρύβουν από πίσω τους ένα παραμύθι και έναν ήρωα που περνά από πολλά μονοπάτια και, ίσως, δυσκολίες, τελικά όμως κατορθώνει να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Έτσι κύλησε και η ιστορία του Λεωνίδα Κεστεκίδη, που ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, με όνειρο, όπως αργότερα λέει ο ίδιος, να χαρίσει μία δόση χαράς στον κόσμο, φτιάχνοντας μαζί με την οικογένειά του πραλίνες-ορόσημα και μια φήμη απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Με αποτέλεσμα; Οι μοναδικές και πολύτιμες βέλγικες σοκολάτες του Leonidas να σερβίρονται εδώ και μερικά χρόνια, πέραν του υπόλοιπου κόσμου, και στην νύμφη του Θερμαϊκού σε ένα πανέμορφο κατάστημα στο κέντρο της πόλης!

Η ιστορία πίσω από τις καλύτερες πραλίνες το κόσμου

Στα βάθη της Ανατολίας, στη Νίγδη της γειτονικής Τουρκία, το 1882, γεννιέται ο Λεωνίδας Κεστεκίδης. Δημιουργικό και επιχειρηματικό μυαλό, από παιδί πουλούσε γρανίτες στο δρόμο, ασχολία η οποία μετεξελίχθηκε στην εξαγωγή κρασιού προς την Ιταλία, που όμως, τελικά, τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή μετά από ένα ατύχημα του ανασφάλιστου φορτίου του. Όμως, η φήμη του αμερικανικού ονείρου και οι φιλοδοξίες του τον οδήγησαν στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα, όπου γνώρισε το “αληθινό” εμπόριο.

Leonidas Kestekidis

Μια δεκαετία αργότερα, διέσχισε τον Ατλαντικό σε ένα ταξίδι που σημάδεψε τη ζωή και την καριέρα του!

Στη Διεθνή Έκθεση των Βρυξελλών το 1910 ο ευφυής Έλληνας παρουσίασε τις εξαίσιες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες του που συνάρπασαν όσους τυχερούς παρευρέθηκαν εκεί, κερδίζοντας, μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο! Στη συγκεκριμένη έκθεση ο Λεωνίδας κέρδισε και το μετάλλιο της ζωής του, την γυναίκα του, Joanna Emelia Teerlinck.

Μαζί εγκαταστάθηκαν στο Γκεντ του Βελγίου, και παρά τις δυσκολίες του Ά Παγκόσμιου Πολέμου ο Λεωνίδας Κεστεκίδης κατάφερε να ανοίξει τρία καταστήματα σε διαφορετικές κοντινές πόλεις, τα προϊόντα των οποίων πολύ σύντομα λάτρεψαν οι ουρανίσκοι των μεγαλοαστών της χώρας. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το 1922, ώθησε σε μετανάστευση την ευρύτερη οικογένεια Κεστεκίδη στο Βέλγιο, που ως τότε έβλεπαν με τα κιάλια την επιτυχία του Λεωνίδα να υψώνεται και έσπευσαν να την ενισχύσουν! Ο ανιψιός του Λεωνίδα, ο Βασίλης, πήρε την θέση του συνοδηγού και έτσι ξεκίνησε η κούρσα για την κορυφή.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, ο Βασίλης Κεστεκίδης με τον θείο του αποφασίζουν να κάνουν γνωστές τις πραλίνες τους και στην πρωτεύουσα των Βρυξελλών. Σε μία δεκαετία, ακόμη και μέσα από ένα παράθυρο στο μικρό μαγαζάκι που νοίκιασε ο Βασίλης Κεστεκίδης, καθημερινά πωλούνταν πολλά κιλά πραλινών Leonidas. Η φίρμα τους μεγάλωνε διαρκώς, ενώ το 1937 κατοχυρώθηκε το όνομα Leonidas, από τον ανιψιό προς τιμήν του θείου του, και σχεδιάστηκε το λογότυπο με τον ηρωικό Λεωνίδα της Αρχαίας Σπάρτης, το οποίο φυσικά και μένει αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα.

Στις μέρες μας, περισσότερο από έναν αιώνα αργότερα και 4 γενιές μύησης στην αριστοτεχνία της πραλίνας, ο Leonidas μετράει πάνω από 1300 καταστήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη! Γωνιές που μπορεί κανείς να βιώσει την αποκαλυπτική εμπειρία των πραλινών Leonidas σε αμέτρητες γεύσεις, υφές και μορφές.
Η εκλεπτυσμένη ποιότητα των πραλινών της οικογένειας Κεστεκίδη δεν αμφισβητείται ούτε από τη βασιλική οικογένεια του Βελγίου. Σε ανακοίνωσή του, το Νοέμβριο του 2013, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου υπέγραψε πως η εταιρεία Leonidas, με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της, αποτελεί βασικό προμηθευτή του παλατιού!

Leonidas Pralines στη Θεσσαλονίκη

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως στη οδό Μητρoπόλεως και συγκεκριμένα στο νούμερο 72, βρίσκεται ένα στολίδι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την βιτρίνα του οποίου όλοι όσοι περνούν σταματούν να χαζέψουν οποιαδήποτε περίοδο του έτους, πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα!

Για τον Γιώργο Ταπαζίδη, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ένα ταξίδι στο Βέλγιο και μία τυχαία γνωριμία με έναν ενθουσιώδη εργάτη του τομέα παραγωγής των πολύτιμων αυτών πραλινών ήταν μονόδρομος, ώστε το 2007 να «γεννηθεί» το κατάστημα Leonidas Pralines Thessaloniki. Από τότε έως και σήμερα οι πραλίνες Leonidas τρυπώνουν στις καθημερινές μας στιγμές και τις συνοδεύουν με «μία δόση χαράς». Συνεχώς εμπνέεται και δημιουργεί συνθέσεις άκρως ταιριαστές με τη φιλοσοφία, το άρωμα και την ιδέα κάθε μοναδικής πραλίνας που έρχεται απευθείας από το κεντρικό εργαστήριο του Leonidas στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα, ρωτήσαμε τον ίδιο ποιες είναι οι αγαπημένες του και μας απάντησε με σιγουριά!Γιώργος Ταπαζίδης - Leonidas pralines
Gianduja: η ανάρπαστη αυτή πραλίνα αποτελείται από ένα μείγμα σοκολάτας γάλακτος Leonidas με τριμμένο φουντούκι, με την πιο απαλή υφή, Manon blanc: με καβούκι λευκής σοκολάτας και γέμιση βουτυρόκρεμας καφέ, πάνω σε μία στρώση πραλίνας Leonidas. Ο μικρός αδερφός του Manon café, της συνταγής που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία, όταν ο Γιάννης Κεστεκίδης το 1980 αποφάσισε αντί για επικάλυψη ζάχαρης στο Manon να χρησιμοποιήσει λευκή σοκολάτα και να αντικαταστείτε το καρύδι με ένα ολόκληρο καβουρδισμένο φουντούκι. Truffle noire: η κλασσική τρούφα με τη συνταγή του Leonidas από γκανάζ μαύρης σοκολάτας γάλακτος, πέπλο μαύρης σοκολάτας και πασπαλισμένο κακάο, Noisette masque chocolate: βάση αυθεντικής πραλίνας Λεωνίδας, ένα ολόκληρο καβουρδισμένο φουντούκι και επικάλυψη μαύρης σοκολατας, Mosaïque Spéculoos: με γέμιση από τραγανά κομμάτια μπισκότου καφέ ζάχαρης και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και λωρίδες μαύρης σοκολάτας.

Η πραγματική αγάπη για την ποιοτική σοκολάτα και η ευγένεια της ομάδας του Leonidas Pralines Thessaloniki, που συνυπάρχουν εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια, κάνουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες της να επιστρέφουν εδώ, ξανά και ξανά. Πάντα με χαμόγελο και σοκολατένια διάθεση, το προσωπικό υποδέχεται τους επισκέπτες του καταστήματος και είναι πανέτοιμο να απαντήσει στις ερωτήσεις του για κάθε διαφορετική πραλίνα.

Στο κατάστημα της Μητροπόλεως, θα βρείτε πάνω από 130 διαφορετικές πραλίνες, όπως επίσης και άλλα γλυκίσματα αλλά και μπάρες σοκολάτας, τα οποία είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως δεν περιέχουν καθόλου φοινικέλαιο, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν επιλογές χωρίς γλουτένη αλλά και vegan! Σε περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να δοκιμάσετε τις πραλίνες Leonidas, αλλά δεν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη ή αδυνατείτε να βρεθείτε άμεσα στο κατάστημα, μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα του Leonidas Pralines Thessaloniki στο leonidasskg.gr και να πραγματοποιήσετε τις παραγγελίες σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεστε!

Leonidas Pralines Thessaloniki & Τέχνη

Αναμφισβήτητα, ο χώρος του καταστήματος σε ελκύει να τον επισκεφθείς από μέτρα μακριά, αφού η παρουσίαση των πραλινών, που έχει γίνει με δεξιοτεχνία, η απόλυτη μυρωδιά της πραλίνας και το εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορούσαν να σε μπερδέψουν πως πρόκειται για κάποια γκαλερί τέχνης. Πλησιάζοντας, τα ελκυστικά έργα τέχνης που έχουν τοποθετηθεί σε αντικείμενα πλαισιώνοντας τα παρασκευάσματα Leonidas επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα του καταστήματος. Αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως ο Gustav Klimt, ο Van Gogh και ο Modgiliani κοσμούν, δεκάδες αντικείμενα στον χώρο έτοιμα να βρεθούν στον χώρο των αγαπημένων σας προσώπων!

Συνδυασμοί πραλινών & αγαπημένων ποτών

Στη Ελλάδα ένα καλό λικέρ ή ένα κρασί πάει πακέτο με συναντήσεις, γιορτές και δώρα. H ομάδα του Leonidas Pralines Thessaloniki «παντρεύει», σε συνεργασία με οινοποιεία και βιοτεχνίες από όλη την Ελλάδα, τις πραλίνες και το ποιοτικό ποτό, σε μία ξεχωριστή εμπειρία γεύσης και απόλαυσης. Όπως μας διδάσκει η ομάδα του Leonidas Pralines Thessaloniki, ένα καθαρό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ταιριάζει απόλυτα με τις πιο γλυκές πραλίνες Leonidas, ενώ οι bitter πραλίνες συνδυάζονται με ένα πολύ καλό κονιάκ κι ένα αντίστοιχα καλό ουίσκι που επίσης θα βρεις σε μορφές δώρων στο leonidasskg.gr!

Το Leonidas Pralines Thessaloniki είναι one of kind μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Προσφέροντας πολυτελείς πραλίνες υψηλής ποιότητας, στην βάση που χάραξαν ο Λεωνίδας και ο Βασίλης Κεστεκίδης, καταφέρνει να προσελκύει κόσμο όλων των ηλικιών που λαχταρούν να δοκιμάσουν το επόμενο σοκολατάκι!

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US!

lavart-logo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ LAVART ΣΤΑ SOCIAL MEDIA