Οι ένορκοι υπό την ματιά του Γιώργου Μπογιατζίδη

Οι 12 ένορκοι είναι μια παράσταση στην όποια παρακολουθούμε την σύγκρουση 12 αρχέτυπων προσωπικοτήτων μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να τους παρουσιάσω σαν γιγάντιες μορφές που επισκιάζουν το αστικό τοπίο στο όποιο βρίσκονται. Ένα τοπίο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους μιας και αυτό είναι που μεταφέρει μέσω τους τις συνήθειες, τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις του. Ο καθένας τους είναι αντιπρόσωπος ενός μικρόκοσμου, πολύ διαφορετικού όμως εύκολα αναγνωρίσιμου από τον θεατή. Ένα μικρό αντικείμενο-φετίχ για τον καθένα μας δίνει ένα επιπλέον στοιχειό για το ρόλο που θα διαδραματίσει ο κάθε ένορκος.

Ο Γιώργος Μπογιατζίδης (GeorgeBoya) γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει διακοσμητική και συντήρηση έργων ζωγραφικής πάνω στην όποια έχει κάνει την πρακτική του άσκηση στο Βυζαντινό μουσείο Θεσσαλονίκης. Εδώ και 13 χρόνια, με αφετηρία την ανάγκη για δημιουργική έκφραση, κατασκευάζει έργα κολάζ με μια τεχνική δικής του επινόησης η οποία δανείζεται πολλά στοιχεία από την τέχνη του βιτρό.

Έχοντας σαν πρώτη ύλη φωτογραφίες καταφέρνει μέσα από τα έργα του να απομονώσει τα κομμάτια μιας ούτως άλλως απομονωμένης πραγματικότητας (φωτογραφίας) κατακερματίζονταν τα και από το νέο υλικό δημιουργεί μια καινούρια σύνθεση.

Γιώργος Μπογιατζίδης

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Οι Thievery Corporation έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι

Close