Για ΔΥΟ ΜΟΝΟ παραστάσεις, στις 13 και 14 Οκτωβρίου του 2017, στο πλαίσιο των Δημητρίων, θα παρουσιαστεί ο «Αλέξανδρος Ιόλας», έργο βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το θεατρικό έργο «ALEXANDROS IOLAS» του Χριστόφορου Αντωνιάδη, φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 52ων Δημητρίων, τιμώντας τα 30 χρόνια από το θάνατο του Ιόλα. Η επετειακή εκδοχή της παράστασης θα επιχειρήσει να ταξιδέψει τους θεατές στην άκρως σουρεαλιστική ζωή του Αλεξανδρινού μαικήνα της τέχνης. Ενός ανθρώπου που έζησε σαν ήρωας παραμυθιού και έφυγε σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας.

‘’Κρατάω το βιβλίο της ζωής μου. Είναι βαρύ, γεμάτο τέχνη και έρωτα.          Οι ώρες κυλάνε, δεν έχω χρόνο. Επιλέγω μια τυχαία σελίδα.           Αλεξάνδρεια. Δεκαέξι ετών, το σκάω και πηγαίνω στην Αθήνα.               Στην τσέπη μου, τρεις συστατικές επιστολές, δώρα του Καβάφη, προς τον Κωστή Παλαμά, τον Άγγελο Σικελιανό και τον Δημήτρη Μητρόπουλο. Σελίδα τριάντα οχτώ, γίνομαι κορυφαίος χορευτής στο Σάλτσμπουργκ . Σελίδα πενήντα τρία, αγοράζω τον πρώτο μου πίνακα. Σελίδα εβδομήντα ένα, ερωτεύομαι τον Κοκτώ. Σελίδα εκατό, αρραβώνας με την Θεοδώρα Ρούσβελτ, εγγονή του Προέδρου της Αμερικής.  Σελίδα εκατόν είκοσι, ανοίγω την ωραιότερη γκαλερί στη Νέα Υόρκη, όπως έγραψαν οι New York Times. Μαξ Έρνστ, Άντι Γουόρχολ, Ντε Κίρικο, Πικάσο, Γκρέτα Γκάρμπο, Ακριθάκης, Μαρία Κάλλας, Νουρέγιεφ, Ταχτσής, και οι σελίδες να τρέχουν ασταμάτητα…. Σελίδα διακόσια ογδόντα, Ελλάδα. Σελίδα διακόσια ενενήντα τέσσερα, διασυρμός και ανυπόστατες κατηγορίες. Τριακόσια εικοσιεφτά, εικοσιοκτώ, εικοσιεννιά…..

Τα φώτα σκοτείνιασαν. Η μουσική έκλεισε.

Τελευταία σελίδα. Μόνος, ακόμα και τα αγάλματα έχουν φύγει.’’

Ταυτότητα της παράστασης: 

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστόφορος Αντωνιάδης

Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια: Εύα Κανελάκη
Φωτισμοί: Ηρακλής Γεωργιάδης
Κινησιολογία: Νατάσσα Κωνσταντινίδου
Πρωτότυπο Τραγούδι (νανούρισμα Ιόλα): Στέλιος.Μ.
Βοηθοί Σκηνοθέτη:  Χριστιάνα Αντωνιάδου – Ειρήνη Τσιαούση
Σχεδιασμός αφίσας – flyer: Σταυρούλα Αράπη
Φωτογραφία αφίσας: Δημήτρης Κρητικόπουλος
Promo Photos: Παναγιώτης Τσίκος
Νυφικά: il Pavone|
Σκηνοθεσία Trailer: D.R.E.A.M.E.R.S
Camera/Editing: Εβίτα Παπαναρέτου

Εμφανίζονται οι: Χριστόφορος Αντωνιάδης (Αλέξανδρος Ιόλας), Χριστίνα Κανελάκη  (Περσεφόνη Κουτσούδη, μητέρα του), Ειρήνη Τσιαούση (Νίκη Στάϊφελ, αδελφή του), Γιούλη Τσινάκη  (Λάχεσις) , Νατάσσα Κωνσταντινίδου (Θεοδώρα Ρούσβελτ)

 

Info
Πρεμιέρα: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017
Ημερομηνίες παραστάσεων: Παρασκευή 13 & Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Ώρα παράστασης :  9.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης : 65’
Χώρος: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-Helexpo)   T. 231 024 0002
Τιμή εισιτηρίου :  10€  ,  8€ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανεργίας)
Τηλέφωνο Κρατήσεων:  6984 691799  *ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

 

TRAILER ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
X
Έκθεση Φωτογραφίας: Όψεις της Μεσογείου

Close