Παναγία των Παρισίων

«Notre Dame On Fire»: Η ταινία για τη φωτιά στη Παναγία των Παρισίων

«Notre Dame On Fire»: Ένα κινηματογραφικό δράμα για τη φωτιά στην εμβληματική Παναγία των Παρισίων που συγκλόνισε  τον κόσμο το 2019.

Ο σκηνοθέτης των «Wolf Totem», «Enemy At The Gates» και «Seven Years In Tibet», Jean-Jacques Annaud, συνεργάζεται με τον συγγραφέα του «A Prophet and Rust And Bone», Thomas Bidegain, στη νέα γαλλική παραγωγή του πρώτου, η οποία θα συνδυάσει το ιστορικό με το κινηματογραφικό δράμα για να διηγηθεί την ιστορία της μοιραίας ημέρας: στις 14 Απριλίου 2019 η Παναγία των Παρισίων (Notre Dame) τυλίγεται στις φλόγες.  Ο Annaud υπογράφει την σκηνοθεσία και συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Bidegain.

Jean-Jacques Annaud
Jean-Jacques Annaud

Η ταινία διαδραματίζεται σε περίπου 24 ώρες με φόντο τις αναταραχές του κινήματος «gilets jaunes» (Κίτρινα Γιλέκα) στο Παρίσι. Θα ξεδιπλώσει μια σειρά τυχαίων συμβάντων που οδήγησαν στη φωτιά και το πώς χρειάστηκαν εκατοντάδες πυροσβέστες να νικήσουν την «κόλαση», της οποίας οι επικές φλόγες έφτασαν τα δεκάδες μέτρα ύψος. Η φωτιά κράτησε πολλές ώρες, αλλά μέχρι το τέλος της νύχτας, η τεχνογνωσία και η γενναιότητα των πυροσβεστών κέρδισαν και η πλειοψηφία της δομής σώθηκε. Μέσα σε 24 ώρες από την πυρκαγιά, οι παγκόσμιες δωρεές για την αποκατάσταση του ορόσημου ανήλθαν στο απίστευτο ποσό των 900 εκατομμυρίων ευρώ. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει αβέβαιη, παρά τη μεγάλη έρευνα, και η ανοικοδόμηση θα διαρκέσει χρόνια.

Παναγία των Παρισίων
Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων 15/4/2019

«Κάνουμε μια ταινία που θα μοιάζει με μια ταινία μυθοπλασίας, αλλά βασίζεται σαφώς σε μια αληθινή ιστορία. Είναι σαν ένα θρίλερ: είναι συναισθηματικό, συγκινητικό. Ο Τόμας και εγώ δεν τολμούσαμε να φανταστούμε τι συνέβη. Έχω γνωρίσει πολλούς πρωταγωνιστές. Ήμουν ακόμη και στη Παναγία των Παρισίων πριν από λίγες μέρες. Έχω αποκτήσει σχέσεις με μερικούς από τους ανθρώπους που ήταν στο επίκεντρο του δράματος και όσο περισσότερο ψάχνω, τόσο πιο εκπληκτικό γίνεται» δήλωσε ο Jean-Jacques Annaud

Ένα από τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα σύμβολα της πόλης του Παρισιού και της Γαλλίας, ο μεσαιωνικός καθεδρικός ναός είχε προηγουμένως εμφανιστεί σε μια σειρά από ταινίες όπως το «Charade» με πρωταγωνιστή τον Cary Grant-Audrey Hepburn, το θρίλερ «American Werewolf In Paris», την ταινία κινουμένων σχεδίων «The Hunchback Of Notre Dame» και τη ρομαντική τριλογία «Before» του Richard Linklater. O Jean-Jacques Annaud υπόσχεται ότι αυτή θα είναι η πιο εμβληματική απ’ όλες.

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα, πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια χωρίς την Ανιές Βερντά, τη “γιαγιά της Nouvelle Vague”

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

Πηγή

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2, 3

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ