Λεωφορείο Discover

NASA: Το διαστημικό λεωφορείο Discover με 2.354 κυβάκια

NASA: Το διαστημικό λεωφορείο Discover με 2.354 κυβάκια

Για την 40ή επέτειο της πρώτης πτήσης του διαστημικού λεωφορείου Discovery, η NASA συνεργάστηκε με τη γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών σε ένα σετ που περιλαμβάνει τόσο το διαστημικό λεωφορείο όσο και το περίφημο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Με 2.354 κυβάκια και σε κλίμακα 1 προς 70, το κιτ που θα είναι διαθέσιμο από 1η Απριλίου υπόσχεται απίστευτες λεπτομέρειες: από κινητά μέρη μέχρι μικρά μπλε καθίσματα όπου κάθονται οι αστροναύτες.

Λεωφορείο Discover
Λεωφορείο Discover

Για να είναι η κατασκευή όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική, η δανέζικη εταιρεία εισήγαγε τρία νέα στοιχεία, μεταξύ των οποίων τοιχώματα του χώρου μεταφοράς φορτίου και καμπυλωτό στοιχείο για το παρμπρίζ της ακάτου. Οι διαστάσεις του διαστημικού λεωφορείου είναι 55,46 εκατοστά μήκος, 34,60 εκατοστά πλάτος και 21,78 εκατοστά ύψος. Το Hubble μπορεί να διπλωθεί και να τοποθετηθεί στον χώρο φορτίου του Discovery ή να ανοιχτούν οι ηλιακές πτέρυγές του και να εκτεθεί χωριστά. Το μοντέλο συνοδεύεται από δύο βάσεις και δύο πλακέτες (για το Disovery και το Hubble). «Είναι εύκολο να χάσεις το μυαλό σου από την περίπλοκη μηχανική και την ισχύ και μόνο αυτών των (διαστημικών) οχημάτων αλλά, για μένα, το πιο γοητευτικό στην πτήση στο διάστημα είναι το ανθρώπινο στοιχείο» είπε ο Milan Madge, σχεδιαστής μοντέλων στη LEGO. «Τα πάντα όσα επέτυχαν τα διαστημικά προγράμματα έγιναν για την πρόοδο της ζωής εδώ στη Γη και, ακολούθως, της ζωής στο διάστημα.

Κατά συνέπεια, το αγαπημένο μου μέρος του μοντέλου είναι τα μικροσκοπικά μπλε καθίσματα που μετέφεραν πέντε ανθρώπινα όντα από τον πλανήτη τους σε μια αποστολή, η οποία για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του ανθρώπου ήταν κάτι το απολύτως αδιανόητο. Αυτά τα μικροσκοπικά μπλε καθίσματα αντιπροσωπεύουν την ιστορία εμάς των ανθρώπων, και με κάνουν να αναρωτιέμαι “για πού, το επόμενο;” Όπως αναρωτιόμουν όταν ως παιδί χάζευα το Discovery στον κατάλογο και τώρα αναρωτιέμαι κατά πόσον ένα παιδί που βλέπει αυτό το μοντέλο στον κατάλογο θα μπορούσε να γίνει ένας αστροναύτης ο οποίος θα εξελισσόταν στην αιχμή του δόρατος για το ταξίδι μας στα άστρα».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών

Για περισσότερα νέα, δείτε εδώ.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ