MTF ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΝΑ Μέσα στο χώρο του Μυαλού της

Mind the fact online festival 2020… μια διαδικτυακή φεστιβαλική περιήγηση

«We need more space» Μια φεστιβαλική περιήγηση στο διαδίκτυο που πραγματεύεται την έννοια του χώρου

Μια πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά, ειδικά  φτιαγμένο από την αρχή για να παρουσιαστεί στο διαδίκτυο! Αληθινές ιστορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους για ένα κοινό στόχο και δημιουργούν!

“Αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που τις έζησαν”

Το δεύτερο mind the fact festival πρόκειται να παρουσιαστεί από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, διαδικτυακά στον ιστότοπο: www.mindthefact.gr.

Το mind the fact festival έρχεται αυτή τη φορά στον κυβερνοχώρο, εν μέσω πανδημίας, συστήνοντας μία διαδικτυακή περιήγηση σε έναν φεστιβαλικό ‘μικρόκοσμο’. Η φετινή θεματική ‘we need more space’ πραγματεύεται την έννοια του χώρου: ψηφιακού, φυσικού, προσωπικού, κοινωνικού, πλανητικού.

Σε μία πρωτόγνωρη για την κοινωνική συνύπαρξη συνθήκη, άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν. Πρόσφυγες που διαμένουν σε διαφορετικές ηπείρους συναντιούνται σε μια κοινή θεατρική πρόβα στο διαδίκτυο. Άστεγοι συμπολίτες μας μιλούν για το δικό τους εγκλεισμό, μέσα από το τηλέφωνο. Αυτόχθονες της Αμερικής διεκδικούν πίσω τη γη τους, ενώ πολίτες της Ευρώπης στέλνουν μηνύματα για την αλληλεγγύη και γράφουν μουσική για τη δημοκρατία. Καλλιτέχνες εξερευνούν νέες ιδέες και πρακτικές για να προσεγγίσουν το απομακρυσμένο κοινό τους.

Στο mind the fact festival 2020 συμπράττει η διεθνής δράση: ‘Allothroe Europe: Polyphony, Echo, Solidarity’, ένα τρίπτυχο έργο που έχει δημιουργηθεί με τη συνέργεια καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Ευρώπη: www.allothroe.com. Αντλώντας το όνομα από τους ‘αλλοθρόους’, αλλόγλωσσους συνταξιδιώτες του Οδυσσέα, η δράση έχει στόχο να γεφυρώσει καλλιτέχνες και κατοίκους που ζουν και δημιουργούν (σ)τις πόλεις της Ευρώπης, σε μία χρονική συγκυρία που τα σύνορά της επιστρέφουν και πληθαίνουν.

MTF ΣΟΦΙΑ ΚΥΡΙΝΑ Μέσα στο χώρο του Μυαλού της
Σοφία Κύρινα, Μέσα στο χώρο του Μυαλού της

Τι είναι το mind the fact

Το mind the fact είναι μία πολιτιστική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2016 από τη Γιολάντα Μαρκοπούλου και την Ιωάννα Βαλσαμίδου. Αποτελεί ένα υβριδικό μοντέλο καλλιτεχνικής παραγωγής που φιλοδοξεί να στρέψει το βλέμμα στον Άλλο, αναδεικνύοντας αληθινές ιστορίες που συμβαίνουν στην κοινότητα, στην πόλη, στον κόσμο.

Μέσα από έργα που πραγματεύονται τη διαφορετικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και την πολυφωνία, όλοι οι συμμετέχοντες του mind the fact προτείνουν στους θεατές έναν κόσμο, αν όχι καλύτερο, ενδεχομένως πιο ειλικρινή.

Συμμετέχουν: Σπύρος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ζάχος, Σοφία Μαυραγάνη, Δημήτρης Τράκας, Πάρις Μέξης, Γιάννης Παναγόπουλος, Δάφνη Καλαφάτη, peqpez.net, Ελένη Ευθυμίου, Δημήτρης Ντάσκας, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, Ερατώ Τζαβάρα, Βασίλης Τζαβάρας, Σοφία Μαραθάκη, Φάνης Ματσόπουλος, Sara Galassini, Onni Johnson, Γιολάντα Μαρκοπούλου, Ιωάννα Βαλσαμίδου, Λευτέρης Βενιάδης, Μανώλης Μανουσάκης, Νικόλας Αγγελόπουλος, Δημήτρης Μπρέντας, Ντάνα Παπαχρήστου – akoo.o collective, Μικές Γλύκας, Βασιλική Μουρίκη, Αλέξανδρος Λαβράνος, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Barbara Ehnes, Frau VonDa, Nada Gambier, Emma Naughton, Marike Splinter, Sarit Streicher, Rusnam, Jan-S. Beyer, Jörg Wockenfuß κ.α.

 Φωτ Χρήστος Συμεωνίδης Εξόριστοι Αστερισμοί
Χρήστος Συμεωνίδης, Εξόριστοι Αστερισμοί

Συντονισμός Πρωτοβουλίας & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννα Βαλσαμίδου, Γιολάντα Μαρκοπούλου
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Πάρις Μέξης
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίκυ Στρατάκη
Παραγωγή: POLYPLANITY Productions
Παραγωγή Allothroe Europe: Electropera.tors

To φεστιβάλ mind the fact πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η διεθνής δράση Allothroe Europe πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή πληροφοριών

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ