Οι 6 Fireballs, ο ασταμάτητος χορός και η πύρινη διάθεση του κόσμου: τα βασικά συστατικά για την υπέρτατη rock n’ roll γιορτή.

Το 2007, ο Μάνος και η Ρόδη φέρνουν στην Ελλάδα το rock n’ roll, δημιουργώντας το Blue Fox bar, έναν χώρο αφιερωμένο στη δημοφιλέστερη μουσική των 50s. To 2010, δημιουργούν τους Rollin’ Foxes, μία παρέα χορού, με στόχο να «μυήσουν» τον κόσμο στον ξέφρενο χορό του rock n’ roll και την ιδιαίτερη μουσική του. Το 2017, φαίνεται πως ο στόχος τους έχει εκπληρωθεί.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club και αυτό σημαίνει πως η 6η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Rollin’ Foxes έφτασε. Eάν είσαι τύπος που του αρέσει να αναπολεί και θέλεις να χορέψεις μέχρι να σου κοπεί η ανάσα ή να βυθιστείς σε απίθανους ρυθμούς που θα σε ταξιδέψουν σε μια, όχι τόσο μακρινή, μα πολύ αγαπημένη εποχή, τότε σίγουρα θα ήσουν εκεί, γιατί και οι εκρηκτικοί 6 Fireballs ήταν… εκεί!

Οι 6 Fireballs είναι μία εξαμελής rock’n’roll μπάντα με έδρα το Μπρνο της Τσεχίας. Δημιουργήθηκε το 2001 και το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει κυρίως τραγούδια από την κλασική εποχή του rock’n’roll και rhythm ‘n’ blues. Στο live εναλλάσσονταν, με μοναδικό τρόπο, κομμάτια από τον Bill Haley, τον Chuck Berry, τον Fats Domino και Jerry Lee Lewis μέχρι τους Jodimars, τον Louis Jordan, τους Treniers και άλλους. Η παρουσία τους στη σκηνή, όπως φανερώνει και το όνομα τους, ήταν φλογερή και ο τρόπος που χειρίζονταν τα μουσικά όργανα ήταν, τουλάχιστον, εντυπωσιακός και συνάμα, φαινομενικά, τόσο απλός, καθώς ένιωθες πως υπήρχε μια κρυφή συνεννόηση μεταξύ τους, με ένα απλό άγγιγμα, το οποίο σε γέμιζε απευθείας με τον αυθεντικό του ήχο, μεταφέροντας σε κάμποσες δεκαετίες πριν.

Το 2018 φάνταζε, όλο και πιο μακρινό μέσα σ’ αυτή την αίθουσα. Οι «καβαλιέροι» με κοστούμια, χορευτικά παπούτσια, papillon ή τιράντες και rockabilly μαλλιά και οι «ντάμες» με εντυπωσιακά, και κυρίως λουλουδάτα, φορέματα εποχής, pin up χτενίσματα και make up, σα να ήθελαν να σπρώξουν το χρόνο προς τα πίσω, σε μια εποχή που είτε νοσταλγούσαν, είτε ονειρεύονταν να είχαν ζήσει. Όπως είναι γνωστό, το rock n’ roll δεν είναι μόνο μία κροτική μουσική και ένας δυναμικός χορός, το rock n’ roll είναι νοοτροπία και είναι τρόπος ζωής.

Κάποια στιγμή στάθηκα λίγο πιο πίσω, για να παρατηρήσω τους ανθρώπους καθώς χανόντουσαν στη μαγεία του χορού. Και συγκλονίστηκα, βλέποντας τα πρόσωπα όλων των παρευρισκόμενων να λάμπουν, χορεύοντας στην πίστα και παρά την κούρασή τους να συνεχίζουν αγόγγυστα από τον ένα χορό στον άλλο χωρίς να παίρνουν ανάσα, σα να τους είχε ρουφήξει κάποια δίνη πάθους, με τον φόβο πως αν σταματήσουν έστω για ένα λεπτό, θα χαθεί η μαγεία και όλα θα τελειώσουν.

Μία, ακόμη, αξέχαστη βραδιά – δώρο, λοιπόν, από τους Rollin’ Foxes, για την αθηναϊκή rock n’ roll και swing σκηνή. Μία γιορτή, η οποία κάθε χρόνο μεγαλώνει, όλο και περισσότερο και απόδειξη δεν είναι, μόνο, το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε για να μπει και αυτό στη μουσικοχορευτική μηχανή του χρόνου, γεμίζοντας τον χώρο του Fuzz, αλλά η αστείρευτη ένταση, οι ανεξάντλητες αντοχές όλων και η λαμπερή μπάντα, η οποία μας προσέφερε, απλόχερα, γνήσιους ήχους rock n’ roll.

Κείμενο: Εμελίνα Μαραγκούλια (Lavart), Λίνα Τσαλαματά (Lavart)
Φωτογραφίες: Κατερίνα Βράτιτς (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Νέο Βιβλίο Για Τους Pink Floyd

Close