Αριστοφανιάδα. Των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα, Κωνσταντίνου Μπιμπή, ή αλλιώς της θεατρικής ομάδας Ιδέα η οποία τα τελευταία χρόνια έκανε αρκετά αισθητή την παρουσία της στα θεατρικά δρώμενα της χώρας κυρίως με το «Ρωμαίος και Ιουλιέττα για δύο».
Φέτος η Ιδέα ανεβάζει την Αριστοφανιάδα, με τη βοήθεια του Δημήτρη Ζουγκού στη σύνθεση των κειμένων και ένα καστ – έκπληξη με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Γεράσιμο Γεννατά, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιώργος Πυρπασόπουλο, Γιάννη Δρακόπουλο και Θάνο Τοκάκη παρουσιάζουν τον αγαπημένο του κοινού αλλά και την σωκρατική μύγα Αριστοφάνη, να έχει πεθάνει και να παρακαλάει στον Άδη τους θεούς να του χαρίσουν μία ακόμη εβδομάδα ώστε να καταφέρει να ανεβάσει το τελευταίο του έργο.
Όλα μα όλα τα έργα του μεγάλου συντηρητικού συγγραφέα περνάνε από τα μάτια των θεατών και κρίνονται!

Το «πείραμα» πετυχαίνει και η νέα γενιά δημιουργών παντρεύει την αριστοφανική κωμωδία με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα (πως θα μπορούσε να ήταν άλλωστε). Οικεία πρόσωπα (Καφετζόπουλος, Πυρπασόπουλος, Μουμούρη, Γεννατάς… όλοι, σε ένα θέατρο του δρόμου, όπως μας έχει συνηθίσει η Ιδέα, και ένα θέατρο λαϊκο όπως είναι ο σκοπός της και μας λέει καλύτερα η Αθηνά Μουστάκα στη συνέντευξη που παραχώρησε στη lavart πριν λίγες μέρες.

Ακολουθεί φωτογραφικό αφιέρωμα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Φαργκάνης (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
X
Μαζί για τη δημιουργία… λεξικού ο Μel Gibson και ο Sean Penn στη νέα ταινία Τhe Professor and the Madman

Close