sorry we missed you

Μεταφυσικοί στοχασμοί και δραπετεύσεις από το αναμενόμενο – H Lavart επιλέγει

Ταινίες της εβδομάδας σε νέα συνταγή

Το σαβουάρ βιβρ δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση των καλών τρόπων, αλλά συμβαίνει και στις ταινίες. Τo Cast και οι βιβλιοθήκες ταινιών, υποδέχονται πειραματισμούς και αλχημείες που ρέουν συνημμένα με τις μεταμορφώσεις της ζωής. Αυτήν την εβδομάδα πάμε από την αρχή να δούμε τον κόσμο.

Doctor Sleep – Δόκτωρ Ύπνος

Ο Mike Flanagan σκηνοθετεί το τραύμα του Ντάν Τόρανς, 40 χρόνια μετά την διαμονή του στο Overlook Hotel. Το αθάνατο ένστικτο χτυπά την Άμπρα και τον Ντάν κάνοντάς του να κυνηγήσουν την παλιά του γαλήνη. Το παρελθόν συναντά το μέλλον καταπρόσωπο ενώ το ζουμ στον ψυχολογικό κόσμο των πρωταγωνιστών Rebecca Ferguson και Ewan McGregor και καταγράφει συνομιλίες από έναν κόσμο μεταφυσικό.

Richard Says Goodbye – Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά

Ο καθηγητής Richard (Johnny Depp) αλλάζει τις συμβάσεις με ελευθερία και αποφασίζει να ζήσει μια ζωή στα άκρα. Βάζει τέλος στις πολλές σκέψεις όταν μαθαίνει πως πάσχει από μια ανίατη, σοβαρή ασθένεια και ξεκινά να απολαμβάνει όλες τις στιγμές σαν να είναι η τελευταία. Πρόκειται για μια δραματική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Wayne Roberts που ξεφεύγει από την συστημένη καθημερινότητα και εξηγεί πως η ζωή και τα όρια της ελέγχουν μια δόση συμβιβασμού που κανείς δε πρέπει να ζει.

Sorry We Missed You – Δυστυχώς Απουσιάζετε

Μια οικογένεια στο Newcastle προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί και να σημαδέψει με τη δική της ξεχωριστή πορεία. Αυτή η εβδομάδα έρχεται αντιμέτωπη με κοινωνικά θέματα που θίγονται μέσα από τον πιο “ασφαλή” θεσμό της οικογένειας. Ο θεατής έχει την αίσθηση πως είναι επίσης μέλος αυτής, αφού ο σκηνοθέτης της ταινίας Ken Loach τοποθετεί την κάμερα ακριβώς εκεί που τους “πονάει” και χωρίς υπαινιγμούς αφηγείται τους φόβους και τις σκέψεις των ηρώων. Έτσι γινόμαστε μάρτυρες της αβεβαιότητας που αφήνει απορίες για το εάν το επόμενο πρωί θα’ ναι αισιόδοξο για την πορεία της οικογένειας.

The Addams Family – Η οικογένεια Άνταμς (μεταγλωττισμένο)

Δε θα μπορούσε να λείπει η παιδική ταινία The Addams Family από το καρέ της κινηματογραφικής εβδομάδας. Η τρυφερή και κωμική επινόηση των Greg Tiernan και Cornad Vernon πλαισιώνει διαφορετικά την αυθεντική, τρομακτική ιστορία των Addams έχοντας ως φόντο το αναπάντεχο στοίχημα της μοίρας. Πώς, όμως, ο τρόμος μπορεί να προκαλέσει γέλιο; Το νέο animation story σε βάζει σε σκέψεις και τίποτε δεν θυμίζει την μακάβρια ατμόσφαιρα πριν την αναθεώρησή της.

Τα γούστα πάντα ποικίλουν και γι’ αυτό θα παίζονται αυτή την εβδομάδα οι ταινίες The Good Liar – Ένας καλός ψεύτης,Out Stealing Horses – Κλέφτης Αλόγων και το Donbass – Η δύναμη της αλήθειας για κάθε επιλεκτικό σινεφίλ.

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Φωτογραφία εξωφύλλου

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ