Η νύχτα ξεκίνησε με πολλούς οπαδούς των τριών συγκροτημάτων (Bend For Eleven, Wish Upon A Star, 1000mods) να γεμίζουν τον πολυχώρο του Μύλου περιμένοντας στην ουρά για το Principal.
Τη συναυλία άνοιξαν οι  Bend For Eleven. Τέσσερεις Θεσσαλονικείς φίλοι που ξεκίνησαν να παίζουν μαζί μουσική από το 2014 και μέσα σε τρία χρόνια καταφέρνοντας να παντρέψουν τα «ροκ» τους κυκλοφόρησαν τον δίσκο Aggressive Illusions. Δίσκος που δέχτηκε θετικές κριτικές από τους φαν του ψυχεδελικού ροκ στην Θεσσαλονίκη! Το συγκρότημα υποσχέθηκε να προσφέρει «οργασμό στα αυτιά μας», κάτι που τελικά τα κατάφερε!

Επόμενο συγκρότημα οι έμπειροι Punk, Wish Upon A Star, οι οποίοι ξεκινώντας από το Ρέθυμνο το 2004 έχουν μέχρι στιγμής σημειώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών εντός και εκτός Ελλάδας. Τα τρία άλμπουμ αλλά και τα χιουμοριστικά μουσικά βίντεο τους, φαίνεται πως κάνουν θραύση στον ελληνικό κοινό της underground μουσικής, ενώ η αγάπη των θαυμαστών τους εκφράστηκε έκδηλα με τραγούδι και χοροπηδηχτά καθόλη τη διάρκεια που έπαιζαν!

Η ώρα των 1000mods είχε φτάσει. Η μπάντα παρουσίασε τραγούδια του καινούριου της άλμπουμ («Repeated exposure to…») και ναι, κατάφεραν να γεμίσουν το  Principal με τον επαναστατικό τους ήχο! Μετά από αρκετή αναμονή και προσπάθεια των ηχοληπτών να επιτευχτεί ο καλύτερος σε ποιότητα ήχος, ο τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος  Dani εμφανίστηκε στην σκηνή με το χέρι του ψηλά και όλα είχαν ξεκινήσει!

Το πρώτο τραγούδι στη λίστα ήταν το Above 179. Κομμάτι από το καινούριο τους άλμπουμ και ένα από τα πολλά «δυνατά» του συγκροτήματος. Στο  κομμάτι, η κιθάρα σε συνδυασμό με τα ντραμς καλπάζουν (σαν αληθινός όμως ηχητικός καλπασμός) και ο κόσμος ξετρελαίνεται!

Από το άλμπουμ  Repeated exposure to… παρουσιάστηκαν επίσης τα τραγούδια Loose, On a stone, Into a spell καθώς και το γρήγορο και «μαγνητικό» Electric Carve όπως και το μελωδικό The Son. Η αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος είναι φανερή εφόσον πλέον κυνηγούν έναν πιο σκληρό και παραμορφωμένο ήχο!Από τα προηγούμενα άλμπουμ τους παίχτηκαν τα κομμάτια Low, 7 flies, El Rollito, She, Claws, Road to Burn, Vidage και η συναυλία έκλεισε με το Super Van Vacation. Τα παραπάνω κομμάτια έχουν γίνει εδώ και λίγα χρόνια αγαπημένα από την stoner rock σκηνή της Ελλάδας και της Ευρώπης καθώς έχουν παρουσιαστεί σε 15 χώρες.

Για άλλη μια φορά οι 1000mods απέδειξαν ότι η Ελληνική ψυχεδελική ροκ σκηνή είναι ζωντανή και εξέλαβαν από το κοινό τους το πάθος που τους αξίζει. Μετά το  τέλος της συναυλίας, το Principal ήταν γεμάτο γόπες τσιγάρων, άδεια ποτήρια μπύρας και την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά των οπαδών τους, που μόλις είχαν παρακολουθήσει μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες rock συναυλίες!

Κείμενο: Νότης Θεοδωρόπουλος (Lavart)
Φωτογραφίες: Νότης Θεοδωρόπουλος (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Η Διάθλασις των παίδων – Μέρος 4ο – Αγρίου Δημητρίου Αφύπνισις

Close