Ερντογάν

«Μαύρο» σε τουρκικό κανάλι για πέντε ημέρες με εντολή του προέδρου Ερντογάν

Αντιδημοκρατική ποινή για το κανάλι Haber Turk στην Τουρκία. Κλείνει για πέντε μέρες κατ’ εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντιδημοκρατική ποινή για το κανάλι Haber Turk στην Τουρκία. Κλείνει για πέντε μέρες κατ' εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν μία βδομάδα πριν την εισήγηση των μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με το «δρόμο προς την Ευρώπη», το εξελισσόμενο φιλοευρωπαΐκό προφίλ της Τουρκίας και την ελευθερία του λόγου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει «μαύρο» σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στη χώρα, το Haber Turk, για διάστημα πέντε ημερών.

Ο Αλί Μαχί Μπασαρίρ, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρευρέθηκε μαζί με άλλους καλεσμένους σε εκπομπή που μεταδόθηκε ζωντανά από το εν λόγω κανάλι, κάνοντας λόγο για τις στενές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, αλλά, και για το πώς ουσιαστικά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πουλήθηκαν στο Κατάρ.  Πλέον το κανάλι, για το ορισμένο χρονικό διάστημα, δε θα μπορεί να μεταδίδει την κανονική ροή του προγράμματός του, δείχνοντας «μαύρο» στις οθόνες και μία καρτέλα με την ποινή που επιβλήθηκε έκτακτα. Τα μέλη της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κάνοντας λόγο για εκφοβισμό και λέγοντας πως: η ευρωπαϊκή πορεία, την οποία τάζει ο Τούρκος πρόεδρος, δεν υπάρχει. Ο κυβερνητικός αντιπρόσωπος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε πως έμεινε ικανοποιημένος από αυτήν την ενέργεια και πως «αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

INSTAGRAM

YelloWizard.gr