YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Manu Chao

Manu Chao: Έρχεται στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες

Ο Manu Chao, ένας διάσημος μουσικός και τραγουδοποιός, έχει χαράξει μια αντισυμβατική πορεία στον κόσμο της μουσικής, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του με τον ήχο του που αψηφά το είδος και τους στίχους που προκαλούν σκέψη. Γεννημένος στο Παρίσι το 1961 από Ισπανούς γονείς, το πολυπολιτισμικό υπόβαθρο του Chao αντικατοπτρίζεται στη μουσική του, η οποία συνδυάζει αβίαστα στοιχεία ροκ, ρέγκε, πανκ και world music.

Η μουσική διαδρομή του Chao έγινε γνωστή ως frontman του συγκροτήματος Mano Negra στα τέλη της δεκαετίας του 1980, γοητεύοντας το κοινό με τη δυναμική συγχώνευση των ειδών και την πολιτικά φορτισμένη θεματολογία τους. Ωστόσο, ήταν η σόλο καριέρα του που τον ώθησε στην παγκόσμια αναγνώριση. Άλμπουμ όπως τα “Clandestino” και “Proxima Estación: Esperanza” είχαν απήχηση στους ακροατές, προσφέροντας ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι ανάμεσα σε γλώσσες και πολιτισμούς.

Γνωστός για τους κοινωνικά συνειδητοποιημένους στίχους του, ο Chao πραγματεύεται στα τραγούδια του θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση και η κοινωνική ανισότητα, τραγουδώντας συχνά σε πολλές γλώσσες για να συνδεθεί με διαφορετικά ακροατήρια σε όλο τον κόσμο. Η μουσική του αντανακλά την πίστη του στην ενωτική δύναμη της τέχνης και τη σημασία της ενίσχυσης των περιθωριοποιημένων φωνών. Με τη χαρισματική σκηνική του παρουσία και τις μεταδοτικές μελωδίες του, οι εμφανίσεις του Manu Chao αποτελούν μια καθηλωτική εμπειρία που ξεπερνά τα σύνορα. Η ικανότητά του να συνδυάζει άψογα τα είδη και τις γλώσσες του έχει κερδίσει μια αφοσιωμένη παγκόσμια βάση θαυμαστών. Η μουσική κληρονομιά του Manu Chao συνεχίζει να εμπνέει και να προκαλεί, αποδεικνύοντας ότι η μουσική μπορεί να αποτελέσει καταλύτη αλλαγής και γέφυρα μεταξύ των πολιτισμών.

Ο Manu Chao σύμφωνα με την παραγωγή

Εμπνευσμένος, φύσει δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική ο Μanu Chao ξεκίνησε σα μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, μέχρι που ίδρυσε τους Mano Negra, τη μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή. Ο Manu Chao λόγω της ιδιαίτερης φύσης του ως καλλιτέχνης βρέθηκε στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας, γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία, χωρίς να διαφθαρεί ούτε στιγμή. Αντίθετα συνέχισε να μάχεται μέσα από τα τραγούδια, τις ιδέες και την εν γένει στάση του ενάντια στην αδικία και στις κοινωνικές ανισότητες.

Έντονα πολιτικοποιημένος ο Μanu Chao τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά, τα αγγλικά, γιατί όχι και στα Ελληνικά, αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από την reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

To 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα Me Gustas Tu, Welcome to Tihuana, King of Bongo, Je ne t’aime plus, Clandestino, Politik Kills και τόσα άλλα.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην πόλη των Ιωαννίνων στο ΕΗΜ ανοιχτό Θέατρο και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στον ανοιχτό χώρο της Μονής Λαζαριστών Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές

Manu Chao – Voice/Guitar
Lucky Salvadori – Guitar/Bass Drum Pedal/Voice
Miguel Rumbao Serrano – Percussions/Voice

Πληροφορίες

Εισιτήρια προπωλούνται 20€ στο Viva.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Για περισσότερες πληροφορίες 2310428088

 

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μπραντ Πιτ: 10 αξέχαστες κινηματογραφικές ερμηνείες ενός αστέρα

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
kazaviti