YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

Kristiboni: Εκεί όπου η ανάγκη για έκφραση βρίσκει σχήμα μέσα από το χρώμα της

[dropcap size=big]K[/dropcap]ristiboni. Σαν μια λέξη. Ενωμένο. Ακριβώς όπως και οι δημιουργοί του, η φιλοσοφία του, οι άνθρωποί του. Χρήστος Κρανιώτης, Γιάννης Παλατζίδης και ένα εργαστήρι ζωγραφικής. Μια ευτυχής συνάντηση ζωγραφικής, κολάζ, κατασκευών και γραφής έχει βρει τον προσωπικό της χώρο το 2011, στην πιο όμορφη γωνιά της πόλης. Λαδάδικα, μια επιλογή εσκεμμένη από τους καλλιτέχνες του Kristiboni, αγαπημένη προκύπτει, ώστε να μας υπενθυμίσει τεχνηέντως την βάση μιας περιοχής που μιλά για την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της εν μέσω μιας διαρκούς εναλλαγής  πολυκοσμίας και ησυχίας, λιθόστρωτης ποιότητας, σιωπηλών περπατημάτων και νεανικών ήχων. Εκεί ανάμεσα, λοιπόν, μια ευφάνταστη παιδική πρόταση έρχεται με απόφαση να αποκτήσει την δική της πραγματικότητα, να  προσεγγίσει το κοινό της, να οργανώσει τις εκθέσεις της, να κάνει παρέα σε όσους αγαπούν να εκφράζονται με χαμόγελα και σχήματα χωρίς να εξαιρεί κανέναν.

Στο εργαστήρι φτάνει κανείς σε οποιαδήποτε ηλικία, με οποιαδήποτε αντίληψη για την τέχνη σχηματισμένη ή ανολοκλήρωτη, οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας, Σάββατο, Κυριακή, μόνος, με παιδιά ή και χωρίς . Ανάμεσα σε βήματα  από μωσαϊκό, πινέλα, βιβλία στα ράφια, προτομές, τέμπερες και φώτα βρίσκει συμμαθητές, δασκάλους, φίλους , θέα από το παράθυρο και φαντασία σε περίσσεια. Επιλέγει κανείς το Kristiboni, γιατί εστιάζει με ιδιαίτερη προσοχή στο παιδί. Γιατί θέτει τους μικρούς μας φίλους στον πυρήνα της δημιουργικής έκφρασης, φροντίζοντας να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πλευρά που αναμφίβολα διαθέτουν, να πειραματιστούν, να εξελιχθούν υγιώς, να δημιουργήσουν την μοναδική τους άποψη . Επιλέγει κανείς το Kristiboni, γιατί το αφορά ο έφηβος, οι ανησυχίες του, η  ορμή, η αμφισβήτηση και η ευελιξία που τον διακατέχει και επιλέγει συνεχώς να ασχοληθεί μαζί του. Εξάλλου το Kristiboni φτιάχτηκε, για να εναλλάσσεται, να μεταμορφώνεται,  να παρακολουθεί τις εξελίξεις και κυρίως να ζει για την τέχνη. Το Kristiboni στήθηκε ακριβώς με αυτό τον σκοπό, να αντλεί από οποιαδήποτε μορφή τέχνης οτιδήποτε αυτή του επιφυλάσσει κάθε μέρα μετατρέποντας οποιοδήποτε πιθανό ερέθισμα σε αφορμή για έργο, σκέψη, γραμμές στο χαρτί ή στο καβαλέτο. Επιλέγεις επομένως το Kristiboni, γιατί  στρέφεται με σημασία στους ενήλικες, στην δια βίου μάθηση, στην ομαδικότητα, στην επιθυμία για φιλόμουση ενηλικίωση.  

Από το εργαστήρι φεύγεις με βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων, με τα προσωπικά σου εκθέματα σε τρέχουσες εκθέσεις, με λέξεις που σκέφτηκες, έγραψες, ζωγράφισες ή αντάλλαξες. Ίσως βέβαια και να μην θέλεις να φύγεις. Ίσως θέλεις να παρατείνεις τις ώρες σου μεταξύ κουβέντας και συλλογισμού, σκίτσων και λέξεων. Σε αυτή την περίπτωση το Kristiboni έχει προνοήσει για σένα, για τον ελεύθερο σου χρόνο, για το Πάσχα και το Καλοκαίρι σου. Εξασφαλίζει λοιπόν την πιο δημιουργική φύλαξη για τα παιδιά στις διακοπές του Πάσχα και συντονίζει το επόμενο summer school για το καλοκαίρι ,ανυπομονώντας να το ανακοινώσει άμεσα και επισήμως.

Το Kristiboni, ο Χρήστος και ο Γιάννης ανυπομονούν να σε γνωρίσουν. Προτιμούν αυτή η γνωριμία να γίνει από κοντά, πρόσωπο με πρόσωπο, για να σου διηγηθούν με κάθε δυνατό τρόπο την ιστορία τους, τα μυστικά τους, τα τρικ τους, την φιλοδοξία τους, την αγάπη και την ανάγκη τους για δημιουργία.  Αυτή, η ίδια αγάπη, η ίδια ανάγκη έκφρασης θα σε οδηγήσει ακριβώς εκεί,  Πολυτεχνείου και Λυκούργου 3, εφόσον η ματιά σου το έχει ήδη αναζητήσει σε ένα από τα πιο αξιόλογα site, στο πιο ενδιαφέρον label. (http://www.kristiboni.gr/el/contact)

Website: www.kristiboni.gr 
Facebook page: https://www.facebook.com/kristiboni/
Διεύθυνση: Λυκούργου 3, Λαδάδικα

*Το Kristiboni  περιμένει να παρουσιάσει τα έργα του σε έκθεση που ετοιμάζει στο καφέ Mob.

Κείμενο: Κώστια Τσιώτα (Lavart)

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Μαμάη (Lavart)

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
kazaviti