Κατακόμβες των Καπουτσίνων: Ερευνητές φιλοδοξούν να ανακαλύψουν τα μυστικά τους, χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ

Περισσότερα από 160 παιδιά έχουν βρεθεί θαμμένα στις παγκοσμίου φήμης «κατακόμβες των καπουτσίνων» του Παλέρμο.

Ένας από τους κύριους λόγους που το Παλέρμο αποτελεί τουριστικό προορισμό για αρκετό κόσμο, είναι οι κατακόμβες των Καπουτσίνων. Κάτω από το ομώνυμο μοναστήρι είχαν σκαφτεί κρύπτες, οι οποίες αρχικά είχαν ως σκοπό να φιλοξενήσουν τα νεκρά σώματα των μοναχών.

Σκληρή ανακοίνωση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το “Ξεπαρθενών”

Πλέον όμως έχουν βρεθεί περισσότερα από 160 σώματα παιδιών που έχουν ταφεί, με τα σώματα τους να είναι μάλιστα συχνά και μουμιοποιημένα -όπως γινόταν με τους μοναχούς-. Ο λόγος που θάφτηκαν εκεί τα παιδιά είναι μέχρι σήμερα άγνωστος, αλλά μία ομάδα βρετανών επιστημόνων επιχειρεί να ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Με την βοήθεια από ακτίνες Χ, η εν λόγω ομάδα θα κάνει την προσπάθεια της να λύσει ένα μυστήριο 200 ετών. Ουσιαστικά όπως αναφέρει η κύρια ερευνήτρια, Kirsty Squires, οι ερευνητές θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής, την ηλικία των παιδιών, ασθένειες, τραύματα και πιθανά αναπτυξιακά ελαττώματα. Όπως δηλώνει συγκεκριμένα: «Αναζητούμε την αιτία θανάτου, τις συνθήκες υγείας τη στιγμή του θανάτου και την ανάπτυξη», πρόσθεσε. “Κανείς δεν έχει κοιτάξει τις μούμιες για να κατανοήσει καλύτερα αυτά τα χαρακτηριστικά».

Μετά τις απειλές και «κηδειόχαρτα» κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ για την εκκένωση της κατάλληψης

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μιλάμε για το πρώτο πρότζεκτ το οποίο επικεντρώνεται στα παιδιά που πέθαναν μεταξύ του 1778 και 1880 και θάφτηκαν στις κατακόμβες των Καπουτσίνων.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ