YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
biblia

Καραντίνα… και τα αγαπημένα βιβλία των αρθρογράφων της Lavart

Μια ακόμα καραντίνα… αλλά θα είναι γεμάτη… αγαπημένα βιβλία…

Μετράμε ήδη (για δεύτερη φορά) δύο μήνες+ σε μια δυστοπική πραγματικότητα που τείνει να γίνει συνήθεια. Ένα τέλος εποχής που όλοι ευχόμαστε να φέρει κάτι καλύτερο. Πολλοί από εμάς μοιράζονται τον χρόνο τους στο σπίτι μεταξύ δουλείας και πλήξης, άλλοι μεταξύ δουλείας και οικογένειας, μαθημάτων και ούτω καθεξής. Η ανάγκη μας για ποιοτικό χρόνο, για μια ανάσα ζωής και ελευθερίας δεν είναι ίδια με την προηγούμενη καραντίνα. Tο οφείλουμε στους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε τουλάχιστον μια ευχάριστη καθημερινότητα. Αυτή την περίοδο οι δραστηριότητές μας τείνουν να γίνουν συνήθεια χρόνων, μια καλή συνήθεια που θα έχουμε ως παρακαταθήκη μιας δύσκολης περιόδου. Η ομάδα της Lavart θέλοντας να ξορκίσει τον φόβο των ημερών και να  βοηθήσει να υιοθετήσετε μια καλή συνήθεια – ενασχόληση επιθυμεί να μοιραστεί μαζί σας τα αγαπημένα βιβλία της. Ευελπιστούμε πως η λίστα αυτή θα σας κρατήσει ονειροπόλους και θα σταθεί  η αφορμή για να ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι μέσα από τον κόσμο των βιβλίων γεμίζοντας σας καινούργιες εικόνες και ελπίδες.

Αγαπημένα βιβλία όπου το καθένα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας όσο και στην παγκόσμια λογοτεχνία καλύπτοντας ένα φάσμα γραφής τόσο μυθιστορηματικής, ιστορικής, φιλοσοφικής, πεζογραφικής, ποιητικής όσο και θεατρικής.

Μια βουτιά στις σελίδες των Άρη Αλεξάνδρου, Isabel Allende,L. M Alcott, Maurice Attia, Boris Vian, Irvin Yalom, Jostein Gaarder, Johann Wolfgang von Goethe, Ernst Gombrich, Oscar Wilde, Antoine de Saint-Exupery, Άλκη Ζέη, Λιλή  Ζωγράφου, Henrik Ibsen,  Yasunari  Kawabata, Νίκο Καζαντάκη, Albert Camu, Italo Calvino, Truman Capote, Μ. Καραγάτση,  Franz Kafka, Sarah Kane, Jack Kerouac, Emil Kästner, Milan Kundera, Ian McEwan,  Gabriel-Garcia Marquez, Haruki Murakami, Raphaele Billetdoux, Charles Bukowski, Mikhail Bulgakov, Leo Buscaglia, André Brink, Emily Brontë, Somerset Maugham, Daphne du Maurier, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Roald Dahl, Philip Dick, Waris Dirie, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Τennessee Williams, Herbert Wells, Terry Pratchett, Wilhelm Reich, Rainer Maria Rilke, Tomm Robins, Αντώνη Σαμαράκη, Brandon Sanderson, José Saramago, Jean-Paul Sartre, Louis-Ferdinand Celine, Luis Sepulveda, John Steinbeck, August Strindberg, Jun’ichirō Tanizaki, Donna Tartt,  Λέοντος Τολστόι, Ευγένιου Τριβιζά, Dario Fo, Δημήτρη Χατζή, Χρήστου Χωμενιδη, Frank Herbert, J. K. Rowling, Jan Wolkers μπορεί να δημιουργήσει  τα πιο όμορφα ταξίδια της φαντασίας, να σας κρατήσει συντροφιά τις μέρες της καραντίνας.

Η λίστα με τα αγαπημένα βιβλία της ομάδας μας είναι η εξής:

Μαρίλη Αγάθου

1) Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετάει του Luis Sepulveda,  2) Η μωβ ομπρέλα της Άλκη Ζέη, 3) Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, 4) Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων, 5) Μικρή Ιστορία του Κόσμου του Ernst Gombrich.

Το μυθιστόρημα...
Το μυθιστόρημα των τεσσάρων

Αφροδίτη Αυγέρου

1) On the road του Jack Kerouac, 2) Γράμματα σε έναν νέο ποιητή του Rainer Maria Rilke , 3) Το όνειρο ενός γελοίου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, 4) Ο ευτυχισμένος θάνατος του Albert Camu.

Στο δρόμο
Στο δρόμο του J. Kerouac

Χριστίνα Βουμβουράκη

1)Ταξίδι στην άκρη της νύχτας του Louis-Ferdinand Celine, 2) Στο χείλος της αβύσσου του Erich Kästner, 3) Ο Ηλίθιος του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, 4) O μαιτρ και η Μαργαρίτα του Mikhail Bulgakov, 5) Τα σταφύλια της οργής του  John Steinbeck.

Ο μέτρ και η Μαργαρίτα
Ο μέτρ και η Μαργαρίτα του  M. Bulgakov

Ανθή Γιάγκα

1) Η μεγάλη χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, 2) Εξιλέωση του Ian McEwan, 3) Η αίθουσα του θρόνου του Τάσο Αθανασιάδη, 4) Το κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, 5) Να με φωνάζεις με το όνομά σου του André Aciman.

Το κιβώτιο
Το κιβώτιο του Α. Αλεξάνδρου

Ειρήνη Γκότση

1) Harry Potter series της J. K. Rowling 2) Ψύχωση 4:48 και Φαίδρα έρως της Sarah Kane 3) Το όνειρο ενός γελοίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι,  4) Η αβάστακτη ελαφρότητα του είναι του Milan  Kundera, 5) ΈνταΓκάμπλερ  του Henrik Ibsen

Harry Potter
Harry Potter της J.K. Rowling

Δανιήλ Διμηνίδης

1) Harry Potter series της J. K. Rowling, 2) Το ηλεκτρικό πρόβατο του Philip Dick, 3) Η σονάτα των φαντασμάτων του August Strindberg, 4) Οι μάγισσες του Roald Dahl, 5) Φάουστ του Johann Wolfgang von Goethe

Το ηλεκτρικό πρόβατο
Το ηλεκτρικό πρόβατο του Philp Dick

Εύη Καλαϊτζή

1) Περί τυφλότητας του José Saramago, 2) Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου του Johann Wolfgang von Goethe, 3) Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι του Oscar Wilde, 4) Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις του Leo Buscaglia,5) Ο μικρός πρίγκιπας του Antoine de Saint-Exupery.

Να ζεις να αγαπάς να μαθαίνεις
Να ζεις να αγαπάς να μαθαίνεις του L. Buscaglia

Μαρία Κολιού

1) Πόλεμος και Ειρήνη του Λέοντος Τολστόι, 2) Μικρές Κυρίες της L. M Alcott, 3) Ανεμοδαρμένα Ύψη της Emily Brontë, 4) Το βαμμένο πέπλο του Somerset Maugham, 5) Η μυστική ιστορία της Donna Tartt.

Το βαμμένο πέπλο
Το βαμμένο πέπλο του S. Maugham

Ελένη Κουκουρίκου

1) Το μαύρο Αλγέρι του Maurice Attia , 2) Η κόκκινη Μασσαλία του Maurice Attia, 3) Κεκλεισμένων των Θυρών του Jean-Paul Sartre, 4) Το είναι και το μηδέν του Jean-Paul Sartre , 5) The well of Ascension του Brandon Sanderson.

Η κόκκινη Μασσαλία
Η κόκκινη Μασσαλία του Maurice Attia

Ιωάννα Ρέππα

1) Η βραδύτητα του Milan Kundera, 2) Dune του Frank Herbert, 3) Ρεβέκκα της Daphne du Maurier, 4) Trainspotting του Irvine Welsh, 5) Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού του Dario Fo, 6) To σπίτι των πνευμάτων της Isabel Allende.

Αντιγόνη Σιώμου

1) If on a winter’s night a traveler, Italo Calvino, 2) Kafka on the shore, Haruki Murakami, 3) The unbearable lightness of being, Kuntera, 4) East of Eden,  Steinbeck, 5) Snow country, Kawabata, 6) An instant in the wind, Andre Brink.

Kafka on the stone
Kafka of the shore του H. Murakami

Γεωργία Σταυρίδου

1) Όταν οι προσευχές εισακούονται του Truman Capote, 2) Όλα τα πτώματα έχουν το ίδιο αίμα του Boris Vian, 3) Η μεγάλη χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, 4) Το ύψος των περιστάσεων του Χρήστου Χωμενίδη, 5) Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Gabriel-Garcia Marquez.

Μαρία Στεφιάδου

1) Το Πρόβλημα Σπινόζα & Όταν Έκλαψε ο Νίτσε του Irvin Yalom, 2) Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος του Albert Camu, 3) Σήμα Κινδύνου του Αντώνη Σαμαράκη, 4) Pulp του Charles Bukowski.

Όταν έκλαψε ο Νίτσε
Όταν έκλαψε ο Νίτσε του Irvin D. Yalom

Άρτεμις Στυλιανού

1) Η μεγάλη χίμαιρα Μ. Καραγάτση, 2) Ο πρώτος άνθρωπος Albert Camu, 3) Καλοκαίρι και καταχνιά του Tennessee Williams, 4) Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές του Ευγένιου Τριβιζά, 5) Το διπλό βιβλίο του Δημήτρη Χατζή.

Μαρία Ταμβάκη

1) Άκου ανθρωπάκο  του Wilhelm Reich , 2) Ο μύθος του Σίσυφου του Albert Camu, 3) Ο κόσμος της σοφίας του Jostein Gaarder, 4) Παλαιοπώλης αναμνήσεων της Λιλή Ζωγράφου, 5) Το λουλούδι της Ερήμου της Waris Dirie.

Άκου Ανθρωπάκο
Άκου Ανθρωπάκο του Βίλχελμ Ράιχ

Νεφέλη Τσινοπούλου

1) Η βραδύτητα του Milan Kundera, 2) Οι νύχτες μου είναι πιο όμορφες από τις μέρες σας της Raphaele Billetdoux, 3) Το εγκώμιο της σκιάς του Tanizaki Jun’ichirō, 4) Λουκούμια του JanWolkers, 5) Discworld του Terry Pratchett, 6) Ο τελευταίος πειρασμός του Νίκου Καζαντζάκη, 7) Τρυποκάρυδος του Τομ Ρόμπινς

Τρυποκάρυδος
Τρυποκάρυδος του Th. Robbins

Δημήτρης Φαργκάνης

1) Να ζεις να αγαπάς να μαθαίνεις του Leo Buscaglia, 2) Το υπόγειο του Φίοντορ Ντοστογιέσκι, 3) Τάδε έφη Ζαρατούστρα του Friedrich Nietzsche, 4) Τα ελληνικά του Δημήτρη Λιαντίνη, 5) Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον του José Saramago

Τα ελληνικά
Τα ελληνικά του Δ. Λιαντίνη

Εις το επανιδείν με αγαπημένα βιβλία που έγιναν ταινίες.

Υ.Γ: Ό,τι και να γίνει η ζωή είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες, από το βιβλίο «Στο χείλος της αβύσσου» του Έριχ Κέστνερ.

Κείμενο: Ανθή Γιάγκα, Ειρήνη Γκότση (Lavart)

 

* Οι φωτογραφίες είναι των αρθρογράφων

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
kazaviti