εκκλησία

Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: «Οι πιστοί να μην ακούν ακραίες φωνές από ιερείς»

«Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος προτρέπει και νουθετεί τους πιστούς προς τη σωστή κατεύθυνση», σημείωσε ο πάτερ Γεώργιος Βαμβακίδης

«Η Ιερά Σύνοδος, με την οποία έχει ταυτιστεί απόλυτα και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, εκφράζει την πάγια θέση της και προτρέπει και νουθετεί τους πιστούς προς τη σωστή κατεύθυνση και να πράξουν το αυτονόητο», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, π. Γεώργιος Βαμβακίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με την προτροπή για εμβολιασμό κατά της COVID-19 και τις συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους.

Σουηδία: Το φημισμένο Ινστιτούτο «Karolinska» διαγράφει ονόματα ρατσιστών επιστημόνων από τις εγκαταστάσεις του!

«Η πρόταση είναι συμβουλευτική και προτρεπτική, δεν είναι δεσμευτική», σημείωσε, εξηγώντας πως «δεν μπορούμε εμείς να αφήσουμε το μυστήριο και την προσευχή και να ασχοληθούμε με επί μέρους πρακτικά άλλα θέματα».

Επεσήμανε πως υπάρχει η δυνατότητα για ελέγχους στους Ιερούς Ναούς, με επιτρόπους, νεωκόρους κι εθελοντές.

Αναφερόμενος στις ακραίες φωνές στους κόλπους της Εκκλησίας, τις χαρακτήρισε «επικίνδυνες», υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να απομονωθούν» και οι πιστοί να ακούν μόνο την Ιερά Σύνοδο.

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος θέτει σε αργία, άνευ αποδοχών, όσους ιερείς αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Εντελλόμεθα όπως εντός μιας εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Επιπλέον, σε νέα του δήλωση ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ζητεί να απαγορεύεται η είσοδος σε εκκλησίες και ιερούς ναούς για πιστούς που είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, προτείνει να κοπεί ο μισθός στους ανεμβολίαστους ιερείς.

Καφές: Και τέλος πλαστικού ποτηριού από τον Ιανουάριο του 2022 – Γιατί σημειώνονται οι διαρκείς ανατιμήσεις

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ