Η Συγκινητική Απάντηση Του Nick Cave Σε Έναν 10χρονο Θαυμαστή Του

«Κατέχεις μια μυστική γνώση!» 

Ο ίδιος ο Nick Cave ίδρυσε το “The Red Hand Files”, μία ανοιχτή πλατφόρμα, μέσω της οποίας έρχεται σε επαφή με τους θαυμαστές του και αρκετά συχνά επικοινωνεί άμεσα μαζί τους, απαντώντας στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Σε μία πρόσφατη ανάρτηση ο ακούραστος και αγαπημένος καλλιτέχνης απαντά σε έναν μόλις 10 χρόνων οπαδό του, τον Ptolemy από το Λόνκεστον της Αυστραλίας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως έχει πολλά αποθέματα ευαισθησίας μέσα του.

Ο μικρός είχε γράψει τα εξής:

“Είμαι δέκα χρονών και περιβάλλομαι από τη μουσική σου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Σε είδα στο Χόμπαρτ τον Ιανουάριο του 2017 και θα είμαι εκεί και φέτος για τη συναυλία σου.

Κανείς από τους φίλους μου δεν ακούει τίποτα cool, ενδιαφέρον ή όμορφο. Πώς νομίζεις εσύ ότι θα με επηρεάσει το ότι έχω στη ζωή μου τη μουσική σου από τόσο μικρός; Έχεις να μου δώσεις καμιά συμβουλή; Σ’ ευχαριστώ”.

Ο Nick Cave, ανταποκρινόμενος σχεδόν αμέσως, απάντησε εκτενώς στον μικρό του θαυμαστή:

“Αγαπητέ Ptolemy

Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να έχω απαντήσει στο ερώτημά σου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης In Conversation στην πόλη σου – αν είσαι εκείνο το ξανθό αγοράκι που καθόταν στα δεξιά της αίθουσας. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς απάντησα τότε, σκέφτηκα όμως ξανά την ερώτηση μετά την εκδήλωση και ευχόμουν να είχα δώσει καλύτερη απάντηση. Ιδού λοιπόν.

Το να ακούς τη μουσική των Bad Seeds στην ηλικία σου είναι σα να κατέχεις μια μυστική γνώση. Όταν ήμουν κι εγώ σαν κι εσένα περίπου είχα κι εγώ μια μυστική γνώση. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο Τιμ, άκουγε παράξενες και άγνωστες μουσικές και μετέδωσε αυτή τη γνώση σε μένα. Ζούσα τότε σε μια επαρχιακή πόλη της Βικτόρια και μου φαινόταν ότι κανένας στην ηλικία μου δεν άκουγε τη μουσική που μου έπαιζε ο αδελφός μου.

Ήταν σα να κουβαλούσα διαρκώς ένα μυστικό μαζί μου, μια ειδική γνώση για τον κόσμο την οποία οι συνομήλικοί μου αγνοούσαν. Ήταν μια μυστική δύναμη που έμεινε μαζί μου όλα τα παιδικά χρόνια μέχρι που πήγα γυμνάσιο στη Μελβούρνη, όπου γνώρισα τρία – τέσσερα άλλα παιδιά που επίσης κατείχαν αυτήν την ειδική γνώση – αυτήν την μυστική δύναμη. Αυτοί έγιναν οι καλύτεροι μου φίλοι και μετά φτιάξαμε μαζί μια μπάντα επιχειρώντας, με τον τρόποι μας, να μεταδώσουμε αυτή τη γνώση στον κόσμο.

Αυτή η μυστική γνώση που κατέχεις αποτελεί σθένος που ζει μόνο εντός συγκεκριμένων ανθρώπων. Πρόκειται για σθένος που θα σε εμπνεύσει να κάνεις θαυμαστά πράγματα – όπως να γράφεις ιστορίες, να ζωγραφίζεις εικόνες ή να φτιάξεις πυραύλους με προορισμό τον Άρη. Θα σου δώσει το κουράγιο να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε εμπόδιο βάλει ο κόσμος μπροστά σου. Είναι μια άγρια δύναμη που μπορεί να έχει αμέτρητη αξία. Το όνομά σου, Πτολεμαίος, είναι όνομα πολεμιστή. Ένα αγόρι γεμάτο έμπνευση με όνομα πολεμιστή! Ο κόσμος σε περιμένει. Βαλ’ του φωτιά, μικρέ.

Με αγάπη, Νικ”

Κείμενο: Δήμητρα Τούνα (Lavart)

Πηγές φωτογραφιών: 1

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ