Ταύρος

Η φάρμα των ζωδίων – Ταύρος

ΤΑΥΡΟΣ: ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΚΛΑΣΙΕΣ 

Αστρολογικού ταξιδιού συνέχεια. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Οι εξελίξεις τρέχουν και ο χρόνος κυλάει σαν το νερό. Όλα αλλάζουν και εξελίσσονται. Λίγα πράγματα μένουν σταθερά. Δώδεκα από αυτά είναι τα αγαπημένα μας ζώδια, με τον αθάνατο κυκλωτικό τους χορό. Ο ωροδείκτης της Lavart κουνήθηκε για έναν ακόμη μήνα και δείχνει εμφατικά τον επόμενο χορευτή. Χορέψτε γιατί χανόμαστε.

Τον προηγούμενο μήνα αναλύσαμε το ζώδιο του Κριού.

ΤΑΥΡΟΣ: 21/4-21/5

Ταύρος
Ταύρος

Θα έλεγε κανείς, ότι ο Ταύρος δεν δικαιώνει το όνομά του

Όταν κάποιος παλεύει με πολλούς, λέμε όρμηξε σαν ταύρος. Για έναν ακούραστο εραστή, λέμε πως είναι ταύρος στο κρεβάτι. Όταν κάποιος έχει ένα τρομακτικό και βίαιο ξέσπασμα, λέμε πως είναι σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και ούτω καθεξής. Όσον αφορά βέβαια τον ζωδιακό Ταύρο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς οι φίλοι μας ταύροι γνωρίζουν καλά πως η βία δεν είναι λύση, ενώ η Λία είναι Βίσση και μάλιστα Ταυρίνα. Βέβαια, οι εξαιρέσεις είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα και μάλλον είναι χαρακτηριστικό του Ταύρου όταν κάνει μια εξαίρεση, να την κάνει… καλά. Ενώ λοιπόν, ξεχωρίζει κανείς τον Ταύρο για τη γλυκύτητα, την πραότητα και την εσωστρέφειά του, ταυτόχρονα, συναντάει πολλούς που δεν τους λες γλυκούς, όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και άλλοι διάσημοι Αμερικανοί. Κάποιους που δεν τους λες πράους, όπως ο Βλαντιμίρ Λένιν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ή η Μιμή Ντενίση και ο Λάκης Λαζόπουλος, αλλά και άλλοι ταύροι, που δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους με τον έναν η με τον άλλον τρόπο. Τέλος, κάποιους -σίγουρα δεν τους λες εσωστρεφείς- όπως την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που τίποτα δεν την κρατάει μακριά από τα Χανιά φέτος το Πάσχα ή τον Αδόλφο Χίτλερ, που τίποτα δεν τον κρατούσε μακριά από την κατάκτηση του κόσμου. Τίποτα εκτός ίσως από κάποιους γενναίους μαχητές σαν τους Έλληνες και άλλους ή τον Ζούκωφ και τον κόκκινο στρατό. Εντάξει, είπαμε. Ο Ταύρος είναι αξιόπιστος, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη

Αυτό που χαρακτηρίζει έναν Ταύρο περισσότερο από κάθε τι είναι η σταθερότητα και η υπομονή του

Ο Ταύρος δεν βιάζεται, αλλά επιμένει. Βάζει στόχους και είναι πιστός σε αυτούς, αλλά τους πραγματοποιεί αθόρυβα και στους δικούς του χρόνους. Αυτό το ξέρουν καλά και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό και δείχνουν πρόθυμοι να περιμένουν και τρεις ακόμα ποδοσφαιρικές σεζόν αν χρειαστεί, για να βρει τους ρυθμούς του ο Ταύρος Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο στης αγαπημένης τους ομάδας. Με αυτήν την υπομονή και την διακριτικότητα, κέρδισε την -ταλαιπωρημένη- καρδιά του Ανδρέα Παπανδρέου η Ταυρίνα Δήμητρα Λιάνη, καθώς και την διάσημη βίλα στην Αγράμπελη. Με αυτή την υπομονή, τέλος, και η προσφάτως χηρεύσασα βασσίλισα Ελισσάβετ, έκλεισε τα 95 της χρόνια, παρόλο που είχε μια ζωή γεμάτη ταλαιπωρίες και δουλειά.

Η πραότητα ενός Ταύρου, βέβαια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταφραστεί ως βραδυκινησία, γι’ αυτό και ο Ταύρος έχει πιστούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Οι πιο συχνές φράσεις που ακούει ο Ταύρος πρέπει να είναι «Συνέχισε έτσι» και «Τελείωνε επιτέλους». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του διλλήματος αποτελεί ο κινηματογραφικός Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Όμως, μήπως αυτή η βραδυκινησία δίνει τελικά και τον χρόνο στον ταύρο να σκεφτεί αυτά που οι υπόλοιποι δεν σκεφτόμαστε; Να «πάει σε μέρη» που οι άλλοι δεν προλαβαίνουμε; «Hello from the other side» που μας λέει και η Ταυρίνα Αντελ και αν κάποιος βούτηξε ολόκληρος στο «the other side», αυτός ήταν ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο οποίος, φυσικά, ήταν Ταύρος (και που λογικά γι’ αυτόν, τα κέρατα του ταύρου θα ήταν φαλλικό σύμβολο. Ίσως και ο ίδιος ο ταύρος. Ίσως και όλα τα ζώα…. Περίεργα ατομάκια οι ταύροι). Αλλά η λίστα δεν σταματάει και δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Οι μεγαλύτεροι σουρεαλιστές του κόσμου είναι Ταύροι. Σαλβαντόρ Νταλί, Υβ Κλάιν, Αννίτα Πάνια, Πάνος Καμμένος και δεν συμμαζεύεται.

[irp]

Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος

Με πλανήτη κυβερνήτη του ζωδίου την Αφροδίτη, ο Ταύρος είναι γεμάτος με αρετές

Οι καλλιτέχνες αναρίθμητοι. Από τον Αλ Πατσίνο στον Ευγένιο Ντελακρουά. Από τον Κωνσταντίνο Καβάφη στον Γιάννη Ρίτσο. Από τον Αλέξανδρο Ρήγα στον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Και επειδή δεν αναφέραμε ούτε έναν που να ξέρει να τραγουδάει -αν και ο Γιάννης Ρίτσος μπορούσε να τραγουδήσει αξιοπρεπώς-  μην νομίζετε πως και εκεί δεν διαπρέπει ο Ταύρος. Η λίστα είναι ατέλειωτη και πάλι, γι’ αυτό θα αναφέρω μόνο δύο τεράστιες κυρίες. Μαρινέλλα! Βίκυ Μοσχολιού!

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Όμως η πλανεύτρα Αφροδίτη δεν χαρίζει μόνο καλλιτεχνική αίγλη στον Ταύρο, αλλά και ακαταμάχητη κομψότητα

Σερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Πενέλοπε Κρουζ, αλλά και οι άντρες δεν πάνε πίσω. Τζορτζ Κλούνει, Φρεντ Ασταίρ, για να μην πούμε για δικούς μας, όπου το στυλ είναι το δεύτερο όνομά τους. Για να μην κουράζω με πολλά ονόματα, αρκεί να αναφέρω μόνο τον Νίκο Μαστοράκη, του οποίου το στιλ, πέραν του ότι είναι μοναδικό σε όλο τον κόσμο, ταιριάζει και με την γενικότερη συμπαθητική φυσιογνωμία του. Ίσως, αν είχε βρει το στυλ του την εποχή της χούντας, να ήταν πιο ευχάριστος και σε εκείνους τους φοιτητές, της περιβόητης συνέντευξης. Ίσως και όχι πάλι.

Νίκος Μαστοράκης
Νίκος Μαστοράκης

Αν ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός είχε το δικό του ζώδιο, τότε θα ήταν αναγκαστικά Ταύρος

Εντάξει, όχι λόγω της αξιοπιστίας και της πραότητας που αναφέραμε παραπάνω ως θετικά χαρακτηριστικά του Ταύρου, αλλά ούτε και εξαιτίας της αναβλητικότητας και της κτητικότητας, που χρεώνονται ως αρνητικά χαρακτηριστικά του, αλλά επειδή οι δύο μεγαλύτερες μορφές της κομμουνιστικής θεωρίας ήταν Ταύροι. Εκτός του Βλαντιμίρ Λένιν που έγινε αναφορά, Ταύρος ήταν και ο μεγάλος θεωρητικός Καρλ Μαρξ. Ο Ένγκελς και ο Στάλιν αποτελούν ζωδιακές διασπάσεις. Όμως γενικότερα, ο Ταύρος μετράει πολλές προσωπικότητες που υπήρξαν καινοτόμες και καθοριστικές. Ο μεγάλος προφήτης του Ισλάμ Μωάμεθ, για παράδειγμα, ήταν Ταύρος (ίσως όχι χαρακτηριστικός, πάντως Ταύρος). Αλλά και στην Ελλάδα, πολλές σημαντικές προσωπικότητες που καινοτόμησαν αποφασιστικά ήταν Ταύροι. Ο Γεώργιος Παπανικολάου με το σωτήριο έως σήμερα τεστ ΠΑΠ. Ο πατέρας του ρεμπέτικου Μάρκος Βαμβακάρης. Ο πατέρας του ελληνικού σταντ-απ κόμεντυ Χάρρυ Κλυνν. Ο πατέρας της διαπόμπευσης των οροθετικών, Ανδρέας Λοβέρδος και πολλοί άλλοι πατέρες τέλος πάντων.

Η Φάρμα των ζωδίων – Τοξότης

Κείμενο: Τζιμ Μπανάνας (Lavart)

 

Πηγές φωτογραφιών: 1, 2, 3, 4, 5, 6

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ