Ιχθύς

Η φάρμα των ζωδίων – Ιχθύς

ΙΧΘΥΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΑΡΙ, ΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΕΙ

Συνεχίζουμε το αστρολογικό μας ταξίδι για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Η συνταγή είναι πλέον γνωστή. Ρίχνουμε δίχτυ στον ουράνιο θόλο, πιάνουμε τα νοστιμότερα αστέρια, τα μαγειρεύουμε και τα σερβίρουμε σε ένα γεύμα, με εκλεκτούς καλεσμένους. Εν μέσω πιρουνισμάτων και λαδολέμονων, λέμε αλήθειες και ψέματα, κολακείες και χοντράδες, όμως όλοι στο τέλος φεύγουν ευχαριστημένοι και χορτασμένοι. Καλή σας όρεξη.

Τον προηγούμενο μήνα, είδαμε το ζώδιο του Υδροχόου

Ιχθύς: 20/02 – 20/03

Ιχθύς
Ιχθύς

Δεν ήταν τυχαία η εισαγωγή. Σήμερα το μενού έχει ψάρι, και τι ψάρι. Ο ιχθύς μοιάζει να μην είναι από τα πολύ συζητημένα ζώδια, όμως είναι από τα πιο ιδιαίτερα. Συχνά, νομίζω πως δεν ξέρω πολλούς ιχθύες, μέχρι να θυμηθώ τελικά, πως πολλοί από τους αγαπημένους μου ανθρώπους είναι. Ο ιχθύς είναι όντως μια ήρεμη δύναμη κατά κάποιο τρόπο. Εντάξει, ίσως να μην είναι πάντα ήρεμη. Ίσως καμιά φορά, να πιει πάλι, να κάνει κεφάλι και να γίνει κακό παιδί, όπως ο ιχθύς Γιώργος Μαζωνάκης, αλλά δεν είναι ο κάθε ιχθύς γέννημα θρέμμα δυτικής Αττικής. Πάντως ένας ιχθύς και ήρεμη δύναμη να μην είναι, θα είναι σίγουρα δύναμη, και κυριολεκτώ. Ο ιχθύς είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, πράγμα το οποίο το υπογράφει και ο Bruce Willis. Ο ιχθύς έχει τερματίσει το κομπολόι. Μην παρασύρεστε. Δεν είναι ο Chuck Norris απλά, που πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά τα γνωστά ανέκδοτα, αλλά ο ιχθύς Chuck Norris.

Chuck Norris
Chuck Norris

Όπου ιχθύς, γράφε συναίσθημα

Ο ιχθύς είναι το πλέον συναισθηματικό ζώδιο. Είναι «ταπεινός και καταφρονημένος», η ιστορία του είναι «η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», θα τον ακούσεις να σου λέει «αγάπησα και πόνεσα» και την ίδια στιγμή να σου λέει πάλι «έχω δικαίωμα να σ΄αγαπώ» και γενικά, μπορείς να τον περιγράψεις, σχεδόν με όλους τους τίτλους ταινιών του ιχθύ Νίκου Ξανθόπουλου. Όμως, ο ιχθύς είναι ένας οραματιστής. Λίγοι Έλληνες πολιτικοί, για παράδειγμα, ήταν πραγματικά οραματιστές και οι περισσότεροι είναι ιχθύες. Ο εθνάρχης -ίσως να τον πούμε ιχθάρχη- Κωνσταντίνος Καραμανλής φερ’ ειπείν, που στις εκλογές του 61’, οραματίστηκε το δικαίωμα ψήφου στα δέντρα. Ο τωρινός δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο μεγάλος περίπατος που οραματίστηκε. Είναι όμως μοίρα του ιχθύ να παρασύρεται από την φαντασία του και καμιά φορά, οι μεγάλοι περίπατοι μπορεί να γίνουν μεγάλοι περίγελοι. Αλλά η λίστα των οραματιστών ιχθύων, φυσικά κορυφώνεται στον έναν, στον τωρινό, χρυσό πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που οραματίζεται με βλέμμα βαθύ και σοβαρό, μια αξιοκρατική, δημοκρατική Ελλάδα. Τι και αν, αντί για Ελλάς, αυτός γράφει ΕΛ.ΑΣ; Σε αυτό το σημείο, ξεκαθαρίζουμε πως η γνωστή ατάκα του ιχθύ Στάθη Ψάλτη «Αχ Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος», ουδεμία σχέση έχει με τον πρωθυπουργό μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης

Με κυβερνήτη πλανήτη του τον Ποσειδώνα, ο ιχθύς είναι γεννημένος καλλιτέχνης

Όμως ο καλλιτέχνης συνήθως, είναι ένα έρμαιο της φαντασίας του και της ευαισθησίας του. Αυτό δεν πλήρωσε και ο ιχθύς Kurt Cobain; Δεν είναι οι δαίμονες του Justin Bieber, οι δαίμονες ενός ιχθύ; Βέβαια, στην περίπτωση του  Bieber, θα πεις «τι φταίμε εμείς», αλλά πώς να θυμώσεις στον ευαίσθητο ιχθύ; Είναι τόσο ευάλωτος. Θα τον δεις συνέχεια να πέφτει, όπως βλέπαμε τον ιχθύ Γιώργο Καραγκούνη. Άλλωστε, είναι γνωστή η φήμη που κυκλοφορεί πως η πρωτότυπη φράση του ιχθύ Νίκου Καζαντζάκη ήταν στην πραγματικότητα «δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, ήταν πέναλτι».

Γιώργος Καραγκούνης
Γιώργος Καραγκούνης

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να σε κάνει έξαλλο με έναν ιχθύ, αυτό είναι η αφηρημάδα του

Τον ιχθύ τον παρασύρουν οι σκέψεις του με τρόπο καταιγιστικό. Κάθε του σκέψη είναι ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, που εξαιτίας του, θα αφήσει εκτός ελέγχου οτιδήποτε άλλο συμβαίνει. Είναι, ας πούμε, παροιμιώδης η αφηρημάδα του ιχθύ Άλμπερτ Άινστάιν, για να μην πούμε για τον πλέον αφηρημένο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, που τόσο πολύ ξεχάστηκε, ώστε επί των ημερών του διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση και αυτός κατέληξε να διαφημίζει πίτσες. Πραγματική αφηρημάδα. Αν δεν σας πείθουν όμως τα παραδείγματα παγκόσμιου βεληνεκούς, έχουμε και μπόλικα ντόπια. Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα αφηρημένου ιχθύ, από τη Χρυσούλα Διαβάτη; Ο ιχθύς είναι τόσο αφοσιωμένος στα δικά του θέματα που δεν μπορεί να θυμάται τα πρόσωπα που θυμάται ο υπόλοιπος κόσμος και καλά θα κάνετε να μην τον ρωτάτε για αυτά άμα δεν μπορείτε να καταλάβετε την πολυπλοκότητα του μυαλού του. Αλλά μήπως και η Ευγενία Μανωλίδου, πάνω σε μια στιγμή αφηρημάδας, δεν είπε το ναι στον Άδωνι Γεωργιάδη; Αυτό από μόνο του όμως, αποδεικνύει πως η αφηρημάδα του ιχθύ μπορεί να βγει και σε καλό. Για αυτόν βέβαια, όχι για εμάς του υπόλοιπους.

Μιχαήλ Γκορμπατσώφ
Μιχαήλ Γκορμπατσώφ

Τέλος, ο ιχθύς είναι από τα πλέον sexy ζώδια

Εδώ η λίστα είναι κωμικά μεγάλη. Sharon Stone, Rihanna, Βάνα Μπάρμπα, Σοφία Αλιμπέρτη και φυσικά, ήδη αναφέραμε τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά θες λίγο το sexiness, λίγο ο χαρακτήρας του ιχθύ, τελικά το αγαπημένο μας αυτό ζώδιο, τείνει κάπως προς την απιστία. Όμως αγαπητοί αναγνώστες, όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, η απιστία δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί. Πολλοί ας πούμε είπαν, για τον αγαπημένο σε όλους μας ιχθύ, Σάκη Μπουλά, πως ήταν άπιστος στις σχέσεις του, όπως και ο Παυλίτος, ο χαρακτήρας που υποδυόταν στην γνωστή τηλεοπτική σειρά, αλλά αποδείχθηκε πως χίλιες φορές να έχεις σύντροφο τον Παυλίτο, παρά τον Μιμάκο ή τον Νικηφόρο. Η ζωή με έναν ιχθύ, σε τελική ανάλυση, ίσως να μην είναι ούτε η πιο εύκολη, ούτε η πιο νορμάλ, αλλά είναι μια εμπειρία… μεθυστική. Γι’ αυτό, «στην υγειά μας ρε παιδιά», που θα έλεγε και ο ιχθύς Σπύρος Παπαδόπουλος και που λογικά, θα είχε καλεσμένο του πάλι τον Μπάση ή τον Δάντη και ας μην είναι ιχθύες.

Σάκης Μπουλάς
Σάκης Μπουλάς

Κείμενο: Τζιμ Μπανάνας (Lavart)

 

Πηγές φωτογραφιών: 1,2, 3, 4, 5, 6

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ