YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Αιγόκερος

Η φάρμα των ζωδίων – Αιγόκερος

Αιγόκερός – Να είμαστε και λογικοί, να είμαστε και πλεονέκτες

Τρίτος μήνας ταξιδιού στον κόσμο των ζωδίων, με καπετάνιους τα αγαπημένα μας επώνυμα πρόσωπα, εγχώρια και ξένα. Πάμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, να δούμε τα χαρακτηριστικά ενός ακόμα ζωδίου. Είτε κανείς τα πιστεύει, είτε όχι, άλλωστε ο άνθρωπος πάντα θα κοιτάει ψηλά στον ουρανό και θα ερμηνεύει με τον τρόπο του, ότι δεν μπορεί να αγγίξει.
Τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάσαμε το ζώδιο του τοξότη.

Αιγόκερος: 22/12 – 20/01

Αιγόκερος
Αιγόκερος
Ο αιγόκερος είναι το ζώδιο που σε κάνει και απορείς.

Και τις παρέες του έχει, και τις βόλτες του κάνει και πάντα πρώτος είναι. Πώς τα καταφέρνει; Έχει σχέδιο. Αν είναι η ζωή μια θάλασσα και εμείς οι υπόλοιποι πλατσουρίζουμε με τα γελοία σωσίβιά μας, ο αιγόκερως, είναι στο πειρατικό του κάπτεν Τζιμ, και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του χάρτη. Τυχαία, άλλωστε, ο εθνικός μας ναυτικός Νίκος Καββαδίας ήταν αιγόκερος, ή τυχαία συναντούσες τόσο συχνά ναύτες, σαν θέμα, στους  πίνακες του αιγόκερου Γιάννη Τσαρούχη;

Νίκος Καββαδίας
Νίκος Καββαδίας
Θα κυνηγήσει την επιτυχία και στο τέλος θα πετύχει.

Όχι όμως, για να απολαύσει έξαλλα την κορυφή, αλλά για να μπορέσει να κάνει μια ζωή, που θα μπορεί να αποφεύγει τον πολύ κόσμο. Τι του δημιουργεί αυτή την ανάγκη; Αν κάτσει κανείς και θυμηθεί διάσημους αιγόκερους θα έλεγε επί παραδείγματι ότι είναι σνομπ, αν σκεφτόταν ας πούμε τον Πέτρο Φιλιππίδη, άλλος θα έλεγε ότι φοβάται μην τις φάει, αν σκεφτόταν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ενώ αν σκεφτείς την Μαρίνα Σάττι θα συμπέραινες πως μάλλον εμείς οι υπόλοιποι τελικά, αποφεύγουμε έναν αιγόκερο όταν τον δούμε, ας πούμε, τυχαία στον δρόμο, μην τυχόν και μας βάλει να χορέψουμε στα καλά καθούμενα. Ο λόγος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και σε αντίθεση με την αιγόκερο, Ιωάννα της Λωραίνης, εμείς δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορεί να αφοσιωθεί περισσότερο από την καριέρα του και τους στόχους του ένας αιγόκερος, είναι η οικογένεια.

Για την οικογένεια μπορεί να φτάσει στα άκρα. Και τι δεν έκανε για την «φαμίλια» του ο αιγόκερος Αλ Καπόνε. Ή μήπως γίνεται να σκεφτείς τη λέξη μαμά, και να μη σου έρθει στο μυαλό ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης; Βέβαια, έχει να κάνει και με το τι αισθάνεται κανείς οικογένεια. Αν ας πούμε οικογένειά σου είναι το κόμμα σου, εσύ μπορεί να δώσεις τα πάντα, αλλά εκείνο να μην ανταποδώσει ισάξια. Είδαμε, ας πούμε, τι βρώμικο παιχνίδι παίξανε στον αγνό και αθώο αιγόκερο Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ζωντανός και υγιής, και ας τον έχουμε όλοι στο μυαλό μας με μια μόνιμη ξινίλα και κακία στα μούτρα, τι να πει και ο τραγικός Νίκος Μπελογιάννης; Τουλάχιστον αυτόν τον θυμόμαστε σαν τον χαμογελαστό άνθρωπο με το γαρύφαλλο.

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος
Βέβαια με έναν αιγόκερο αισθάνεσαι ήσυχος, αν είσαι στο πολύ στενό του οικογενειακό περιβάλλον.

Αν είσαι απλά κανένας θείος του, μην νιώθεις και πολύ ασφαλής, και ειδικά αν του σταθείς εμπόδιο στα σχέδιά του, βρες μέρος να κρυφτείς, να μην σε βρίσκει ούτε σκύλος. Έτσι δεν την έπαθε ο θείος του αιγόκερου Κιμ Γονγκ Ουν; Αυτό τουλάχιστον μας είπαν, εκτός εάν είναι hoaxes , ή όπως θα πρότεινε ο επίσης αιγόκερος Γιώργος Μπαμπινιώτης, εκτός αν είναι μαλακίες εις το τετράγωνο.

Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Γεώργιος Μπαμπινιώτης
Όπως και να έχει φίλε αιγόκερε, ειδικά αυτόν τον μήνα με τη σύνοδο Ήλιου – Ερμή, μη φοβηθείς τίποτα.

Μπορείς μέχρι και να τραγουδήσεις το «Άξιον Εστί» και το γιαούρτι να το φας μόνο για τις ανάγκες κάποιας διαφήμισης. Καβάλησε το άλογό σου, και σαν άλλος Ζορό , γίνε μέχρι και νομάρχης. Απλά – ειδικά στην εποχή της πανδημίας – φρόντισε να έχεις πάντα λίγη πρόπολη πάνω σου. Και, επειδή αυτή τη τελευταία παράγραφο μπορεί να τη δεις με καχυποψία, καθώς είσαι απαισιόδοξος από τη φύση σου, ρώτα την γνώμη άλλων αιγόκερων, όπως ο Σάκης Ρουβάς, ή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ή ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Παναγιώτης Ψωμιάδης
Παναγιώτης Ψωμιάδης

Κείμενο: Τζιμ Μπανάνας (Lavart)

 

Πηγές Φωτογραφιών : 1,2,3,4, 5,6

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Στέλιος-Αϊβαζόγλου-Banner-mobile
Στέλιος-Αϊβαζόγλου-desktop-mobile
YelloWizard.gr