Ασκαρδαμυκτί Campus

Η Ελλάδα στους Νικητές για Νέα Ταλέντα στο Σχέδιο Υποδημάτων!

Το Ασκαρδαμυκτί Campus κερδίζει την 3η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «InmyShoesProject» για νέα ταλέντα στο σχέδιο υποδημάτων!

Κάνουμε την υπόσχεση μας πραγματικότητα και ενισχύουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού ταλέντου στο εξωτερικό, σε μία περίοδο που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα και να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τις μεταποιητικές & εφαρμοσμένες τέχνες.

Φέτος για πρώτη φορά το Ασκαρδαμυκτί Campus και οι μαθητές του 1ου έτους του τμήματος σχεδίου & κατασκευής υποδημάτων, Μιράντα Σμυρνιού και Ανδρέας Βερσκόβ, συμμετείχαν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Inmyshoesproject Shake the future of the footwear sector για νέα ταλέντα στο σχέδιο υποδημάτων! Το project που κατατέθηκε με τίτλο SEEDS κατάφερε να κερδίσει την 3η θέση ανάμεσα σε 23 συμμετοχές σχολών από όλη την Ευρώπη

O διαγωνισμός αποτελεί μέρος μίας ευρωπαϊκής καμπάνιας που ξεκίνησε το 2017 με στόχο να προωθήσει στους νέους ευκαιρίες καριέρας στον τομέα του υποδήματος στην Ευρώπη και να αναδείξει νέα ταλέντα. https://inmyshoesproject.eu/

Project “SEEDS”

H πρόταση που κατατέθηκε από την ελληνική ομάδα του Ασκαρδαμυκτί, Μιράντα Σμυρνιού & Ανδρέας Βερσκόβ, εστιάζει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για αναδάσωση, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί τους νέους γύρω από τις συνέπειες του fast fashion.

Το brand SEEDS αναφέρεται σε ένα μοντέλο sneakers με σύγχρονο design, φτιαγμένο αποκλειστικά από βιοδιασπώμενα υλικά, και σπόρους πεύκου ενσωματωμένους στη σόλα από φυσικό φελλό. Έτσι, μετά τη ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του προϊόντος, αντί να απορρίπτεται, φυτεύεται σε φυσικό περιβάλλον και στη θέση του φυτρώνει ένα δέντρο!

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του προδείγματος είναι φυσικός φελλός, βαμβάκι, λινό, βιομηχανική κάνναβη και Texon Vogue «Leather», ένα σύγχρονο vegan τεχνόδερμα από ανακυκλωμένο χαρτί!

Η ιδέα δεν αποτελεί απλά ένα προϊόν που δεν είναι επιβλαβές για το περιβάλλον αλλά παράλληλα ένα call for action που καλεί τον καθένα από εμάς να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ