Η χοροθεατρική παράσταση, “Transitions”, έρχεται για 2 παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία

Η χοροθεατρική ομάδα “the A-Way” παρουσιάζει το έργο “TRANSITIONS” στις 2 Ιουνίου, 2018 και ώρα 21:00 και στις 3 Ιουνίου, 2018 και ώρα 21:30 στο Θέατρο Αυλαία.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η χοροθεατρική ομάδα “the A-way” της Αγνής Μήλιου συστάθηκε το 2017 μετρώντας όμως ήδη επτά χρόνια παρουσίας στα χορευτικά δρώμενα της πόλης, υπό την αιγίδα της ΧΑΝΘ, τότε ως ομάδα κλασικού και σύγχρονου χορού της χορογράφου.

Πρόκειται για μια ερασιτεχνική ομάδα χορού, η οποία απαρτίζεται από 17 μέλη ενηλίκων και εφήβων μαθητών της Αγνής Μήλιου, οι οποίοι ασχολούνται με μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό καθώς και με το θέατρο.

Η ομάδα είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικά, σύγχρονα και καθημερινά, ιδωμένα από το πρίσμα της ψυχικής αλληλεπίδρασης μέσω της τέχνης. Το συναίσθημα και η έκφρασή του είναι ο κύριος άξονάς της. Ό άνθρωπος ως μονάδα, κοινωνικό όν και μέλος ενός συνόλου καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και αυτό αποτελεί πρόκληση για την ομάδα.

Οι αρχές που την διέπουν είναι αυτές της συνεργασίας μεταξύ των μελών της, της ευγενούς άμιλλας, της ελεύθερης έκφρασης, της ανάληψης πρωτοβουλιών και κυρίως της αισιοδοξίας και της θετικής τοποθέτησης απέναντι στα πράγματα.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο “Transitions” αποτελεί μια αναφορά στη ζωή και κυρίως στις μεταβάσεις της, καθώς η ίδια από μόνη της αποτελεί μια μεγάλη μετάβαση. Διερευνώντας το μεγαλείο της γένεσης και της εξέλιξης μέσα στο χρόνο και τις εποχές του, οι χορευτές αναμετρώνται με τα συναισθήματα που βιώνουν μεταβαίνοντας από τη μια κατάσταση στην άλλη.

Φαινόμενα όπως η αποξένωση, η ψυχική απόσταση, ο αγώνας να επιβιώσει κανείς στα καινούρια δεδομένα της κοινωνικής, οικονομικής αλλά και της κρίσης των αξιών χορεύονται στην σκηνή.

Από το έργο δεν θα μπορούσε να λείπει η κινητήριος δύναμη του έρωτα ως στοιχείο προσωπικής εξέλιξης, εφόσον μέσω αυτού βιώνει κανείς πολλαπλές πτυχές της ύπαρξής του. Οι αλλαγές και οι μεταβάσεις αποτελούν αναπόφευκτο κομμάτι της πραγματικότητας και όσο καλύτερα συντονιστούμε με αυτές, τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε στην πληρότητα και την ισορροπία.

Βιογραφικό σημείωμα χορογράφου:

Η Αγνή Μήλιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών Κοινωνικής-Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων του ΑΠΘ.

Είναι πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία έχοντας παρακολουθήσει πολλαπλές εκπαιδεύσεις σε διάφορα είδη ψυχοθεραπείας.

Έχει τελειώσει την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ρούλας Καφαντάρη

Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην τέχνη του κλασικού, σύγχρονου και μοντέρνου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταξιωμένους χορευτές, χορογράφους και καθηγητές χορού. Χόρεψε με διάφορες χοροθεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου κάνοντας περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Δίδαξε χορό σε σχολές της Θεσσαλονίκης ενώ χορογράφησε και σκηνοθέτησε για παραστάσεις χορευτικών και θεατρικών ομάδων.

Επί σειρά ετών και μέχρι το 2016 υπήρξε συνεργάτης της ΧΑΝΘ ως διδάσκουσα και χορογράφος. Δημιούργησε εκεί την δική της χοροθεατρική ομάδα ανεβάζοντας πολλές παραστάσεις σε θέατρα της πόλης όπως το ΚΘΒΕ, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο, το Θέατρο Αυλαία, το Άνετον, το Αθήναιον, το Θέατρο Κήπου κ.ά.

Από το 2005 ως σήμερα έχει το γραφείο της και εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-χοροθεραπεύτρια στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο (ΙΨΚ).

Το 2017 ιδρύει την χοροθεατρική της ομάδα “the A-way”.

Βασική πεποίθηση της είναι ότι η ψυχή και το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους αποτελώντας ένα δίπολο όπου τα συναισθήματα επηρεάζουν τη σωματική μας κατάσταση κι εκείνη με τη σειρά της τον ψυχικό μας κόσμο. Τη σχέση αυτή εξετάζει κι απεικονίζει στις χορογραφίες και στις παραστάσεις της.

2 και 3 Ιουνίου, Θέατρο Αυλαία, πλατεία ΧΑΝΘ (είσοδος από την οδό Τσιμισκή)

Τιμή εισιτηρίου: 10,00€ ενηλίκων, 8,00€ ευρώ μαθητικό, φοιτητικό.

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ