Η ανακοίνωση της αλβανικής Κοινότητας για τη δολοφονία του Άλκη

Η οπαδική βία δεν είναι θέμα εθνικότητας, είναι θέμα παιδείας!

Η αλβανική κοινότητα καταδικάζει​ την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.
Εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του θύματος και σημειώνει την ανάγκη εξάλειψης της βίας στο όνομα του αθλητισμού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αλβανικής Κοινότητας:

Η Αλβανική Κοινότητα στην Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανού.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος! Οι συνεργοί της στυγερής δολοφονίας ενός αθώου και τόσο νέου συνανθρώπου μας είναι το έκτρωμα που γεννά χρόνια τώρα η ανομία και η αναρχία στα γήπεδα και στις παράνομες Λέσχες Φίλαθλων.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, μια από τις πιο σοβαρές μάστιγες του αθλητισμού, παρά το ισχύον νομικό πλαίσιο, συνεχίζει να αποτελεί ένα θεσμικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα, με τεράστιες προεκτάσεις στην κοινωνία μας.

Σύσσωμη η Αλβανική Κοινότητα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας κοινωνίας επί δεκαετίες, τάσσεται υπέρ της ανάγκης για την εξάλειψη του φαινόμενου της βίας και των συνεχόμενων επιθέσεων σε χώρους αθλητισμού ή εις στο όνομα του αθλητισμου!
Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στον αδικοχαμένο Άλκη και σε όσους έχουν πέσει θύματα τέτοιων άγριων και παράλογων επιθέσεων.

Εμείς δηλώνουμε παρόντες, με τη θέληση και το θάρρος να κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας, τα αναγκαία βήματα για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο και προοδευτικό μέλλον στον αθλητισμό, για την επόμενη γενιά.
Μας αφορά όλους!

Η οπαδική βία δεν είναι θέμα εθνικότητας, είναι θέμα παιδείας!

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος
Ερμάλ Σουλάι

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Κων. Μπογδάνος τοποθετήθηκε για τον σφαγέα του Άλκη

Φωτογραφία εξωφύλλου

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ