Λιλλιαν the movie

Η 2η εβδομάδα ταινιών του Δεκεμβρίου αναζητά συγκινήσεις – Η Lavart επιλέγει

Βιογραφικό σινεμά

Το κίνητρο αυτής της εβδομάδας είναι η αναθεώρηση του καλλιτεχνικού σινεμά και η απάντηση στην ερώτηση των σκηνοθετών, που αναζητεί κατά πόσο ο αυθορμητισμός και η βιογραφία της εικόνας, ρέει ασυνείδητα και αν τελικά πιάνει τον θεατή απροετοίμαστο ή όχι; Το δίλημμα εκφράζεται ως κοινή παραδοχή, πως το σινεμά επικοινωνεί με έναν αθέατο κόσμο ρισκάροντας το προσωπείο της κοινωνίας.

Δίκτυο Κατασκόπων – Spider In The Web
O Eran Riklis σκηνοθετεί ένα κατασκοπικό θρίλερ που φωνάζει ήδη από τις πρώτες καμπύλες της αφήγησης πως το μοντάζ δεν πέτυχε τον αρχικό του στόχο να αποσιωπήσει το χαρακτηριστικό φινάλε. Με φόντο την Μέση Ανατολή το σενάριο του Gidon Maron και του Emmanuel Naccache αποδεικνύεται ιδανικό να αποκαλύψει πως ο θύτης μετατρέπεται σε θύμα.

21 Γέφυρες – 21 Bridges
Στον γεωγραφικό χάρτης της περιπέτειας δε θα μπορούσε να λείπει η Νέα Υόρκη και το φαντασμαγορικό της αστυνομικό ένστικτο. Η ταινία κινηματογραφεί έναν ντετέκτιβ σε ένα ανθρωποκυνηγητό που εξουσιάζει τις σκηνές. Τι συμβαίνει όμως με τις 21 γέφυρες; Σπάνιος τίτλος που υποδηλώνει τον αρχικό σκοπό του κυνηγητού και την έκβαση του.

Η Αντιπροσωπεία – Delegation
Το στέρεο έδαφος του σινεμά ανατρέπεται μετά την πολιτική θέση της κάμερας του Bujar Alimani , μια θέση που αλλάζει χώρα και εκφράζει δικαιώματα. Ο Λέο θα αποτελέσει σύμβολο με έναν τρόπο πιο διακριτικό που σε κάθε περίπτωση εναλλάσσει τον χαρακτήρα του, επιλέγοντας να πει μια αυθεντική ιστορία.

Λίλιαν – Lillian
H Λίλιαν (Patrycja Planik) ξεκινά το δραματικό της ταξίδι για την χώρα της. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και την ειλικρίνεια των σκηνών που αποφασίζει ο Andreas Horvath να αποδώσει το φυσικό συναίσθημα της απλότητας του τοπίου που έχει κάθε άνθρωπος μαζί του.

Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν μπαίνουμε στην αίθουσα του σινεμά; Τι άλλο, από τον ενθουσιασμό για μια διαφορετική εμπειρία, την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στην σκέψη, τις αισθήσεις και το σιωπηλό γόητρο της οθόνης. Τέτοιες ταινίες που ανήκουν στα must see παίζονται αυτήν την εβδομάδα, όπως το εκφραστικό κύμα της ταινίας The Two Popes και το The Golden Glove.

 

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Φωτογραφία εξωφύλλου

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ