Μια performance από την ομάδα σΟμΑ στο Σχήμα Εκτός Άξονα.

IMG_9480_2Αν μαζέψεις όλες τις ερωτικές ιστορίες και κοιτάξεις βαθιά μέσα τους, ένα πράγμα θα βρεις∙ την ίδια τη φύση. Κι αν το ξεχνούμε και συχνά παραστρατούμε από τις φυσικές ιδιότητες, πάντα οι αισθήσεις μας εκεί μας οδηγούν.

Τον έρωτα, τον άφυλο, άυλο, αέναο και άρρηκτα συνδεδεμένο με τα στοιχεία της φύσης, πραγματεύεται η performance (work in progress) «Ερροϊκό» που θα παρουσιαστεί στο Σχήμα Εκτός Άξονα από 25 έως 30 Μαΐου στο πλαίσιο της ενότητας «Βήμα στους Νέους».

Δύο σώματα (Σοφία Καρκατσέλη, Μαρία Στεφανίδου) ερευνούν τη σύνδεση του έρωτα με τα στοιχεία της φύσης και διαγράφουν την εξέλιξη της πορείας του πρώτου μέσα από μια performance σωματικού θεάτρου.

IMG_9377_3Ο ρέων έρωτας και η ερωτική ροή μετουσιώνονται σε σώμα και ενσαρκώνουν δημιουργικά τα τέσσερα στοιχεία. Η φωτιά, ο αέρας, το νερό, η γη. Η ισορροπία και η κυριαρχία, η καμπύλη και η γωνία, η ευθεία και το στροβίλισμα. Εκεί είναι ο έρωτας. Κι εκεί. Κι εκεί, εκεί, εκεί, εκεί… «Μπορείς κι εσύ να το ζήσεις». Το «Ερροϊκό» εξετάζει τη διαδρομή από τις αισθήσεις προς τα αισθήματα κι έπειτα τα συναισθήματα, διαδρομή που οδηγεί νομοτελειακά στην απαρχή της, δηλαδή τις πέντε αισθήσεις. «Δες, άκου, άγγιξε, γεύσου, μύρισε». Η performance επαναφέρει και υπενθυμίζει την πρωτόγονη μορφή του έρωτα, εκείνη την χωρίς περιττά καμώματα. Δεν παρουσιάζει τον έρωτα ως γενετήσια επιθυμία, αλλά τον ανάγει σε φαινόμενο.

Το «Ερροϊκό» ως μια εν εξελίξει παράσταση της ομάδας σΟμΑ θα συνεχίσει τη διαδρομή του και την ερευνητική του πορεία σε επόμενο στάδιο. Για τον σκοπό αυτό θα ζητείται από τους θεατές να καταγράψουν μια ερωτική ιστορία που θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό για την επόμενη performance της ομάδας.

Παραστάσεις μετά το Σχήμα Εκτός Άξονα θα δοθούν και σε άλλα νεανικά φεστιβάλ, με πρώτο αυτό του θεάτρου Επί Κολωνώ.

Συντελεστές
Σύνθεση-Σκηνοθεσία-Εκτέλεση: Σοφία Καρκατσέλη, Μαρία ΣτεφανίδοIMG_9522_4
Κείμενο: Σοφία Καρκατσέλη, Μαρία Στεφανίδου
Μουσική: Σάββας Μεταξάς
Κουστούμια: Σόνια Μαρία Καϊτατζή, Μάγδα Θεοδωρούδα
Βίντεο: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Τζωρζτάτου
Φωτιστικός σχεδιασμός: Μανουσιάκης Δημήτρης
Σχεδιασμός αφίσας: Θανάσης Πρασίδης

Διάρκεια 45-50 λεπτά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ  Πλάτωνος 35 (κέντρο πόλης)
ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Ειρήνη Ατματζίδου, Θωμαή Ουζούνη
Είσοδος ελεύθερη . Ελεύθερη συνεισφορά!
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις:  2310 823444

Λίγα λόγια για τις performers

IMG_9396_μΣοφία Καρκατσέλη – Από μικρή ασχολήθηκε με τη μουσική και τον κλασικό χορό. Στα χρόνια των σπουδών της εξακολούθησε να ασχολείται με τον χορό, σύγχρονο κατά βάση, απ’ όπου ήρθε η πρώτη της γνωριμία με το contact improvisation. Παράλληλα, ήρθε σε επαφή με το σωματικό θέατρο και την performance. Τα τελευταία δύο χρόνια έζησε στην Ιταλία, όπου υπήρξε μέλος της ομάδας contact improvisation στην Τεργέστη. Τώρα βρίσκεται σε συνεργασία με την ομάδα χοροθεάτρου Sσvema.

IMG_9539_στεφΜαρία Στεφανίδου – Τη συγκίνησαν οι παραστατικές τέχνες από πολύ μικρή ηλικία. Είναι τελειόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Στο θέατρο δραστηριοποιείται ως performer σωματικού θεάτρου σε solo και ομαδικές performances, σε παραστάσεις χοροθεάτρου με την ομάδα Sσvema και ως εμψυχώτρια ομάδων με βασικό στόχο την παραστατική πράξη, ενώ έχει συμμετάσχει και σε κινηματογραφικές παραγωγές.

Κείμενο: Άννα Ηλιαδέλη (Lavart)
Φωτογραφίες: Διάνα Σεϊτανίδου (Lavart)

 

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Σελιδοδείκτης: Ο παίκτης, του Φίοντορ Ντοστογέφσκι
Σελιδοδείκτης: Ο παίκτης, του Φίοντορ Ντοστογέφσκι

Close