μέγας αλέξανδρος

Έρχεται η σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο από τον δημιουργό των Vikings

Νέα σειρά για τη ζωή και το έργο του Μέγα Αλέξανδρου ετοιμάζει η Starling Entertainment, σε συνεργασία με τον όμιλο Antenna Group

Η εταιρία παραγωγής Starling και η Straling TV, ετοιμάζουν νέο project βασισμένο στη ζωή και το έργο του Μέγα Αλέξανδρου. Σύμφωνα με την Deadline, η σειρά θα γραφτεί από τον δημιουργό των Vikings και των Tudors, Michael Hirst. Τα γυρίσματα της σειράς θα γίνουν στην Ελλάδα, σε συμπαραγωγή του ομίλου Antenna Group.

Collin Farrell
Collin Farrell ως Αλέξανδρος, «Alexander» (2004)

H ζωή και οι μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς στο παρελθόν, οι οποίοι μετέφεραν την ιστορία του τόσο στη μικρή, όσο και στη μεγάλη οθόνη. Το 1956, ο σκηνοθέτης Robert Rossen μεταφέρει τη ζωή του Μέγα Αλέξανδρου στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Richard Burton. Το 1968, ο Phil Karlson κάνει την πρώτη σειρά για τον μεγάλο στρατηλάτη με πρωταγωνιστή τον William Shatner.  Το 1981, ο  Peter Sykes αναπτύσσει τη σειρά «Ψάχνοντας τον Μέγα Αλέξανδρο» με πρωταγωνιστές τους Nicholas Clay, James Mason, Jane Lapotaire και Robert Stephens. Το 2004, ο Oliver Stone δίνει την δική του εκδοχή με την ταινία «Alexander» με τον Colin Farrell στο ρόλο του Αλέξανδρου και συμπρωταγωνιστές τους Anthony Hopkins, Val Kilmer, Jared Leto και Angelina Jolie.

Αlexander
Richard Burton ως Αλέξανδρος, «Alexander the Great» (1956)

Για περισσότερα νέα σειρών, πατήστε εδώ.

Kill Bill, Shawsank Redemption, Toy Story και τα plot holes του Χόλυγουντ

Κείμενο: Θεοδωρίδου Ελένη (Lavart)

Πηγές Φωτογραφιών:1, 2, 3

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ