σχολεία

Επιστροφή στα σχολεία υπό τη σκιά της «Δέλτα» – Τι ισχύει

Το πρώτο κουδούνι χτυπά σήμερα για τους μαθητές που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες εν μέσω πανδημίας.

Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης καθώς η παραλλαγή Δέλτα δοκιμάζει το εγχείρημα.

Γι’ αυτό και η επιστροφή στα σχολεία πραγματοποιείται αφενός με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφετέρου με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών στα παιδιά και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Οι μαθητές και μαθήτριες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 08:15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης, όπως έχει σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στρέφεται στον εμβολιασμό των ανηλίκων και στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί .

Περιγράφοντας το στόχο της κυβέρνησης για τη φετινή χρονιά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξήγησε ότι «ο στόχος μας για φέτος είναι διττός: αφ’ ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό, και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο»

σχολεία
Άνοιξαν τα σχολεία

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Τα νέα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα προβλέπουν ότι τα σχολικά τμήματα δεν θα κλείνουν παρά μόνο αν νοσήσει το 50% συν ένα των μαθητών, ενώ με νέο πλαίσιο επιστρέφουν στις τάξεις οι εκπαιδευτικοί.

Δάσκαλοι και καθηγητές θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Διαφορετικά θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με δικά τους έξοδα.

Όσον αφορά τους μαθητές, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (όσοι είναι 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή).

Σε περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19, απομακρύνεται από το σχολείο, στο οποίο μπορεί να επιστρέψει έπειτα από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Comicdom Con Athens 2021 – Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει!

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος για διάστημα επτά ημερών ως εξής:

Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα: δύο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων. Σε περίπτωση που οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά).
Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα: δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ