Ένας αστρονόμος επισημαίνει τα λάθη του Don’t Look Up

Το Don’t Look Up έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του κόσμου, χωρίς όμως να έχει αποφύγει κάποια «λάθη», όπως εξηγεί ο Αστρονόμος Νταν Πάι.

Όπως συμβαίνει σε αυτού του είδους η σειρές, το Don’t Look Up είχε μαζί του αρκετούς επιστήμονες σε συμβουλευτικό ρόλο. Παρόλα αυτά -λογικά για την βοήθεια της πλοκής- υπάρχουν κάποια σημεία που στα μάτια ενός επιστήμονα μοιάζουν μακριά από την πραγματικότητα.

Αυτό εξήγησε ο αστρονόμος Νταν Πάι, ο οποίος δήλωσε μεν ότι του άρεσε η ταινία, επισήμανε όμως και κάποια λάθη που έγιναν στην ταινία του Άνταμ ΜακΚέι. «Συχνά όταν παρακολουθώ μία ταινία σκέφτομαι ότι αυτό που βλέπω δεν είναι ρεαλιστικό. Στο Don’t Look Up δεν υπάρχει κάτι κραυγαλέο, θεώρησε ότι είναι πιστευτά αυτά που βλέπουμε. Ευτυχώς όμως, παρά την απουσία ξεκάθαρων λαθών, είναι αρκετά απίθανο τα γεγονότα να εξελιχθούν στην πραγματικότητα όπως στην ταινία» είπε αρχικά για να εξηγήσει.

Έτσι βαθμολόγησε το κοινό της Lavart το Don’t Look Up

«Ακόμη και αν ένας κομήτης είχε πορεία προς την γη είναι απίθανο το να έχουμε μόνο έξι μήνες προειδοποίηση. Όταν ένα κομήτης έρχεται σε σημείο να επηρεαστεί από την ήλιο μας, θα αρχίσει να επηρεάζεται και να γίνεται ορατός».

Περισσότερο απίθανο βέβαια είναι το σενάριο μάθει η πρόεδρος της Αμερικής ένα σενάριο καταστροφής του κόσμου από δύο απλούς  επιστήμονες. «Υπάρχουν συγκεκριμένα κυβερνητικά τμήματα στην NASA και η δουλειά τους είναι να εξετάζουν τέτοιου είδους υλικά για να δουν αν οτιδήποτε είναι πιθανό να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης».

Τραμπ, Μασκ και όχι μόνο αποτέλεσαν την βάση για τους χαρακτήρες του Don’t Look Up

Τέλος, καθησύχασε τον κόσμο. Όπως είπε ακόμη στην ακραία περίπτωση που χτυπήσει ένας κομήτης 9 χιλιομέτρων (όπως στην ταινία) δύσκολα θα καταστραφεί ο πλανήτης: «Αν ένας κομήτης τέτοιου μεγέθους χτυπήσεις, πιθανότατα δεν θα εξαφάνιζε την ζωή εντελώς, αλλά φαντάζομαι ότι κοινωνίες θα καταρρεύσουν και θα κάνει την ζωή πολύ διαφορετική».

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ