εμβολιο αλλεργίες

Εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις δόσεις καλύπτουν την Όμικρον όσο οι δύο τη Δέλτα

Τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca περιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάλλαξη Όμικρον, και είναι εξίσου αποτελεσματικές έναντι της νέας μετάλλαξης όσο δύο δόσεις του ίδιου εμβολίου είναι έναντι της παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με έρευνα σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύθηκε από την ίδια την AstraZeneca, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε ιατρική επιθεώρηση. Δείχνει όμως κάτιπολύ σημαντικό, ότι μετά τη χορήγηση της λεγόμενης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου αυτού το επίπεδο των αντισωμάτων έναντι της νέας μετάλλαξης είναι υψηλότερο από των ατόμων που έχουν ήδη νοσήσει και ανέρρωσαν από την Covid-19.

Το συμπέρασμα των ερευνητών της Οξφόρδης ήταν ότι μετά τη χορήγηση του πλήρους σχήματος των τριών δόσεων του εμβολίου, το επίπεδο εξουδετέρωσης του στελέχους Όμικρον είναι ίσο με εκείνο που επιτυγχάνουν δύο δόσεις του εμβολίου έναντι της Δέλτα.

Επιτραπέζιο χάσμα: H ταινία μικρού μήκους του 14χρονου Έλληνα σκηνοθέτη που έκλεψε τις εντυπώσεις

Το κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο, είναι εκείνο που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για την AstraZeneca, αλλά σύμφωνα με την αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη συγκεκριμένη μελέτη είναι ανεξάρτητοι από τους επιστήμονες που εργάστηκαν για την παραγωγή του σκευάσματος.

Πηγή: Reuters

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ