Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία!

Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικανικών βραβείων Έμμυ για τα επιτεύγματα στο χώρο της τηλεόρασης (Emmy Awards) μία σειρά βασισμένη σε βιβλίο κόμικ κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία!
Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία!

Σε αυτή τη διαφορετική 72η τελετή χωρίς κόκκινο χαλί λόγω πανδημίας αλλά με όλους τους διάσημους ηθοποιούς και σκηνοθέτες σε πλήρη εγρήγορση και σε απευθείας μετάδοση από το σαλόνι τους. Φυσικά δεν ήταν μόνο τα υγειονομικά μέτρα που έδωσαν άλλη χροιά στην τελετή. Είναι η συνεχόμενη φετινή κοινωνική αναταραχή και η προεκλογική εκστρατεία στην Αμερική, η αυξημένη πίεση κι αντίδραση στον τρόπο λειτουργίας των μεγαλύτερων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η Jennifer Aniston με τη γυναικεία επανένωση των Courteney Cox και Lisa Kudrow.

Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! - Η Jennifer Aniston με τα "φιλαράκια" της Courteney Cox και Lisa Kudrow.
Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! – Η Jennifer Aniston με τα “φιλαράκια” της Courteney Cox και Lisa Kudrow.

Το “Watchmen” (HBO) είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες (26) κι έφυγε από τη σεμνή και δίχως ζωντανό κοινό εκδήλωση με 11 από αυτά. Μεταξύ αυτών ήταν τα βραβεία της καλύτερης μίνι σειράς, της καλύτερης γυναικας ηθοποιού με την Regina King, δεύτερου αντρικού ρόλου με τον Yahya Abdul-Mateen II και καλύτερης μουσικής με τη συνεργασία των Trent Reznor (Nine Inch Nails) και Atticus Ross. Βασισμένο πάνω στη γραφική νουβέλα “Watchmen” του 1986 των Alan Moore και Dave Gibbons, η τηλεοπτική σειρά των εννέα επεισοδίων πήγε πολλά βήματα παραπέρα από την κινηματογραφική βερσιόν του 2009 και πρόσθεσε νέους χαρακτήρες αλλά και σύγχρονους κοινωνικούς φόβους. Έτσι ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς Damon Lindelof επιστρέφει στις επιτυχίες 15 χρόνια μετά τη βράβευση για την πρώτη σεζόν του “Lost”.

Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία!
Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! – Watchmen.

Επίσης παραγωγή του HBO είναι το “Succession” από τον Jesse Armstrong. Εδώ μια ισχυρή οικογένεια παραμένει στη θέση της με κάθε μέσο και δίχως ενδοιασμούς. Αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια του τηλεοπτικού κολοσσού να ξεπεράσει τη μετά “Game of Thrones” εποχή του. Ο πρωταγωνιστής Jeremy Strong τιμήθηκε ως ο καλύτερος άντρας ηθοποιός δραματικής σειράς και η σειρά ως η καλύτερη στη δραματική κατηγορία σειρών.

Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! - Succession.
Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! – Succession.

Καλύτερη κωμική σειρά αναδείχθηκε το “Schitt’s Creek” (PopTV) με τιμητικές διακρίσεις και στους δύο πρωταγωνιστές Eugene Levy και Catherine O’Hara και συνολικά όλα τα Έμμυ στην κατηγορία της κωμικής σειράς. Το “Bad Education” (HBO) αναδείχτηκε ως η καλύτερη τηλεταινία, επικρατώντας έναντι τεσσάρων υποψηφιοτήτων του Netflix. Ενώ ανάμεσα στις δεκάδες κατηγορίες και αγαλματάκια, τιμήθηκε και ο Eddie Murphy ως καλύτερος guest ηθοποιός σε κωμωδία για το Saturday Night Live.

Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! - Ο οικοδεσπότης Jimmey Kimmel με τους "εικονικούς" καλεσμένους του.
Emmy Awards 2020: Τα πανδEMMYκά Τηλεοπτικά Βραβεία! – Ο οικοδεσπότης Jimmey Kimmel με τους “εικονικούς” καλεσμένους του.

Η 72η απονομή των Έμμυ δεν παρέλειψε να αγκαλιάσει τα νεότερα συνδρομητικά κανάλια Disney+ και Apple TV+ με μικρότερης βαρύτητας διακρίσεις, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το παράθυρο του ανταγωνισμού για τις επόμενες σεζόν. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν το Netflix ήταν η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που τιμήθηκε το 2013 με Έμμυ και φέτος όπως και το 2019 είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, στην τελική αναμέτρηση το αποτέλεσμα γέρνει υπέρ του HBO με 30 βραβεύσεις έναντι 21 του Netflix. Από την ψυχαγωγική βραδιά με τον οικοδεσπότη κωμικό Jimmey Kimmel μένει στην ιστορία η επιτυχημένη διαδικτυακή σύνδεση με περισσότερες από 140 κάμερες που στάλθηκαν σε δεκάδες χώρες και η ατάκα του «The world may be terrible, but TV has never been better».

Κείμενο: Δημήτρης Τσιρώνης (Lavart)

Πηγές Φωτογραφιών: 1, 2, 3, 4, 5, 6

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ