Στις 13 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης του Βιβλιοπωλείου Books Plus/Art & Coffee, Πανεπιστημίου 37, εγκαινιάζεται  στις 7.00 το βράδυ, η δημιουργικά συναφής με τον χώρο παρουσίαση  <Scripta  Manent>, γλυπτών σε μέταλλο  και ζωγραφικών έργων  του ιδιαίτερα σημαντικού και εμπνευσμένου δημιουργού: Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη.

Βραβευμένο μέλος της Ένωσης Αρχιτεκτόνων και Σχεδιαστών Περιβάλλοντος της Αγγλίας ,ο Παπουτσίδης  και επινοητής  του σιδηρογραφήματος [γλυπτική και ζωγραφική σε μιαν ενιαία επιφάνεια από λαμαρίνα] έχει, ειδικότερα, διαπρέψει στην δημιουργία γλυπτών έργων ,κατασκευών και ζωγραφικών συνθέσεων επικεντρωμένων σε μεταφυσικούς σε υφή συνδυασμούς εικόνας και λόγου, γραμμάτων και λέξεων .Πρόκειται για έργα  που συμπορεύονται ιδιωματικά με την ενασχόληση του με την οπτική ποίηση  και τις δημιουργίες του στο χώρο <ποίημα –αντικείμενο> και που τεκμηριώνουν απόλυτα και, μάλιστα, διεθνώς, την ιδιαιτερότητα της δυναμικής του παρουσίας .Ακόμη ,ο αξιόλογος  καλλιτέχνης -πάντοτε σε συναφές πνεύμα- έχει φιλοτεχνήσει γλυπτά [από σίδερο, ατσάλι, πλεξιγκλάς] και <περιβάλλοντα> για υπαίθριους δημόσιους χώρους ,συγγράψει διηγήματα και ποιήματα, φιλοτεχνήσει μετάλλια, κοσμήματα κα.

Έχει στο ενεργητικό του 15 ατομικές παρουσιάσεις σε αξιόλογα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Στην τωρινή παρουσίαση που αποτελείται από τρεις ενότητες  έργων από το 1990 μέχρι πρόσφατα -γράμματα/μεταλλικά στοιχεία , γλυπτά  και αντικείμενα σε σχέση με το βιβλίο ,μακέτες  γλυπτών σε δημόσιους χώρους, ζωγραφική και επι-ζωγραφισμένες μεταξοτυπίες- τεκμηριώνεται απόλυτα το έντονα προσωπικό ύφος του καλλιτέχνη, όποιο και αν είναι το επιμέρους ερέθισμα. Ειδικότερα, επαληθεύεται  το πάθος και η συνέπεια με την οποία  καλλιεργεί και αναπτύσσει επαγωγικά και πολυδιάστατα,  το μεταφυσικό σε έρμα μήνυμα του. Γνωρίσματα και ιδιωματισμοί  που προβάλλουν τη διττή υπόσταση της κάθε σύνθεσής  του καθώς, εδώ, το κάθε  γλυπτό σε μέταλλο όπως και  το κάθε    ζωγραφικό έργο αποτελούν μια διττά  εννοημένη παρουσία. Και όντως, παραπέμπουν άμεσα και   αμετάκλητα  σε μια βιωματικά και πνευματικά εννοημένη  <ποιητική> δημιουργία. Δημιουργία –διαχρονική- που καθώς πείθει ότι έχει απορροφήσει  κάτι  το ουσιαστικό από την υπέρτατη  ενέργεια που διέπει το σύμπαν, σηματοδοτεί έναν μικρόκοσμο κατ εικόνα και ομοίωση του μακρόκοσμου.

Στις 23 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 η Δρ Ιστορικός της Τέχνης, Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, θα μιλήσει στον χώρο της παρουσίασης για το έργο του καλλιτέχνη.

Οργάνωση έκθεσης: Φλώρα Σαρτζετάκη

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δώρο Από Τους Beatles

Close