Είναι πιθανό ένα σενάριο τύπου dont look up; Ένας αστρονόμος απαντάει

Με το Don’t Look Up να κυριαρχεί στο Netflix, ένας αστρονόμος -ο οποίος είχε ρόλο συμβούλου στην ταινία- απάντησε πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε παρόμοια γεγονότα στην διάρκεια της ζωής μας.

Σε άλλους άρεσε, σε άλλους όχι. Το σίγουρο είναι ότι -όπως λένε τα στατιστικά που παρέχει το Netflix– δύσκολα θα βρεθεί συνδρομητής της πλατφόρμας που δεν παρακολούθησε την ταινία Don’t Look up. Πέρα από όλες τις κριτικές αλλά και τις ερμηνείες που δίνονται για το νόημα της ταινίας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν πόσο πιθανό -ή απίθανο- είναι να ζήσουμε μία παρόμοια κατάσταση.

Ψηφοφορία: Πώς κρίνετε την ταινία «Don’t Look Up»

Ο Dr. Amy Mainzer, ο οποίος μάλιστα είχε ρόλο συμβούλου στην ταινία, σε συνέντευξη του ερωτήθηκε για το πόσο πιθανό είναι να δούμε παρόμοιες σκηνές στα επόμενα χρόνια. Η απάντηση του έκανε όσους είχαν απορίες να… χαμογελάσουν.

Tι θα δούμε τον Ιανουάριο στο Netflix

«Τα καλά νέα είναι ότι ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως αυτό που απεικονίζεται στην ταινία ξέρουμε ότι δεν μπορεί να γίνει πολύ συχνά, αυτό το ξέρουμε επειδή… είμαστε εδώ. Αν αυτό συνέβαινε περισσότερο συχνά στον πλανήτη, η ανθρώπινη φυλή δεν θα ήταν εδώ.

Το τελευταίο τέτοιου μεγέθους γεγονός εξαφάνισε τους δεινοσαύρους περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ξέρουμε ότι είναι ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο γεγονός. Παρόλα αυτά, μικρότερα γεγονότα μπορούν να συμβούν συχνότερα, για αυτό πηγαίνουμε κοιτάμε αντικείμενα στο διάστημα και προσπαθούμε να αντιληφθούμε που είναι».

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ