Έφυγε από τη ζωή ο Gregg Allman των Allman Brothers Band

Στα μαύρα η κοινότητα των country και southern rock καλλιτεχνών!

[dropcap size=big]Ο[/dropcap] southern rock μουσικός θρύλος Gregg Allman πέθανε σε ηλικία μόλις 69 ετών. Στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη ανακοινώθηκε ο θάνατός του με το εξής κείμενο: «Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Gregg Allman, ιδρυτικό μέλος των Allman Brothers Band, απεβίωσε γαλήνια στο σπίτι του στη Σαβάνα της Τζόρτζια».

Ο Allman εδώ και χρόνια ερχόταν αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα υγείας, κάτι που εν κατακλείδι τον ανάγκασε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες του για το 2017. Τον περασμένο Απρίλιο, ο καλλιτέχνης έγραψε στα social media ότι βρίσκεται στο σπίτι του και ξεκουράζεται, ως απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται υπό νοσοκομειακής περίθαλψης.


[dropcap size=big]Ο[/dropcap] Gregg γεννήθηκε το 1947 και ξεκίνησε να παίζει μουσική με τον αδελφό του Duane ήδη από πολύ μικρός σε διάφορες μπάντες του Macon. Το 1996 ίδρυσε τους Allman Brothers Band μια μπάντα που έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες στον χώρο της southern rock σκηνής. Οι τραγωδίες όμως ξεκίνησαν να έρχονται η μία μετά την άλλη, αφού ο αδελφός του Duane Allman και ο Berry Oakley, άλλο μέλος, έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα με μοτοσυκλέτες το 1971 και 1972, αντίστοιχα.

Ο Allman κατάφερε να καταξιωθεί και ως solo καλλιτέχνης, ενώ συνεργάστηκε και με την ελίτ της country και southern rock σκηνής. Κέρδισε μεγάλο αριθμό βραβείων Grammy ενώ κατέκτησε και θέσεις στο Rock and Roll Hall of Fame και Georgia Hall of Fame.[dropcap size=big]Ο[/dropcap]ι λόγοι θανάτου του είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τα μέλη της οικογένειάς του. Να σημειωθεί, τέλος, πως τα social media country καλλιτεχνών πήραν φωτιά, καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες με τον Allman από συνεργασίες τους, μιλώντας όλοι για το πόσο ταλαντούχος μουσικός ήταν αλλά και πόσο καλός και ευγενής χαρακτήρας.


Κείμενο: Αλέξανδρος Τσώνης (Lavart)

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ